csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése /EFOP - 1.2.4./call_made

„Fizikailag túlélhető, lelkileg valahol mindenki meghal” – Barnahus a gyermekáldozatokért

Az egész világon nő a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések száma. Az izlandi gyermekvédelemben dolgozó szakemberek dolgozták ki azt a módszert, amely a már amúgy is áldozattá vált gyermeket nem teszi ki újabb intézményi abúzusnak azzal, hogy a vizsgálati, majd a bírósági eljárás során újra és újra kihallgatják. Jövő év januárjától Budapesten, Debrecenben és Miskolcon kezdi meg egy-egy új Barnahus a működését.

Pályázatok, képzésekcall_made

Képzéssel a családokért

A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. jelenleg három nagy európai uniós finanszírozású projektet valósít meg, melyek keretében Társaságunk 39 féle ingyenes képzést bonyolít le saját fejlesztésű tananyagok felhasználásával. A projektek végéig, 2021 őszéig mintegy 22.000 fő képzése történik meg. Itt megtalálja az összes induló képzésünk rövid tájékoztatóját.

Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése /EFOP - 1.2.4./call_made

„…a világot nem tudjuk körülötted meggyógyítani, csak te leszel más”

Évtizedek óta minden tavasszal utánkövetést végeznek azok között, akik végigcsinálták Ráckeresztúron a drogrehabilitációs terápiát: 83% feletti a józan klienseik aránya. Victorné Erdős Eszter, az intézmény vezetője 1987 februárjában indította el a Fejér megyei kistelepülésen Magyarország akkori második drogrehabilitációs bentlakásos intézményét. A Kapcsolj egyből! portálnak mesélt a drogrehabilitáció hazai kezdeteiről, a lelkészi munkáról és a Portage-modell hazai bevezetésének körülményeiről.

Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése /EFOP - 1.2.4./call_made

A „bika” időt sem hagy a függőségre

„4F MDMB BICA”, vagy röviden „bika” becenévre hallgat az az egy pohár sör áráért beszerezhető dizájnerdrog, ami olyan bikaerővel támad a fiatal szervezetre, hogy néhány hónap alatt, amióta felbukkant a magyar piacon, 11 halálos áldozatot követelt. Dr. Fülöpné Dr. Csákó Ibolya alezredes, az ORFK kiemelt főreferense beszélt a bika erejéről és a dizájnerdrogokról a Kapcsolj egyből! portálnak.

Családbarát ország /EFOP - 1.2.6./
Hogyan lehet valakiből idősügyi referens?

Hogyan lehet valakiből idősügyi referens?

2020. júl. 2. 13:00

Idősügyi referensek képzése indul az ország több pontján a Családbarát Ország Nonprofit Kft. (CSBO) szervezésében. A száz órás tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik hozzájárulnak a helyi aktív időseket segítő programok előkészítéséhez és lebonyolításához.

Mindenkinek jár a kelengye!

Mindenkinek jár a kelengye!

2020. ápr. 30. 12:11

Hátrányos helyzetű térségekben élő édesanyák és újszülöttjeik kapnak kelengyecsomagot a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.-től. Az ózdi és a salgótarjáni kórházban eddig már több mint 1300 darabot osztottak ki.

Védjegyet kaptak a családbarát cégek

Védjegyet kaptak a családbarát cégek

2019. dec. 12. 7:30

Több mint ezren jelentkeztek, és közel 400 munkahely és szolgáltató vehette át a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát. Az elismeréseket Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár adta át.

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./
Hátországom a családom!

Hátországom a családom!

2020. aug. 17. 5:00

Az emberi élet minőségét a család alapozza meg. Így a családnak, mint háttérországnak, buroknak a legfontosabb feladata önálló életre nevelni a gyermekeket – tudhatjuk meg Bajor Anita pszichológustól.

Kisokos a balkezességről

Kisokos a balkezességről

2020. aug. 13. 6:43

1976. augusztus 13. óta ez a nap hivatott arra, hogy a balkezesekre irányítsa figyelmünket, egy kicsit a nehézségeikre a jobbkezességre épülő világunkban. A balkezesek közül is gyermekekről és szüleik kihívásairól kérdeztük Szabóné Harangozó Andrea gyógypedagógust, szakpszichológust.

Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése /EFOP - 1.2.4./
A segítség már chaten is érkezik

A segítség már chaten is érkezik

2020. jún. 8. 11:09

Az okostelefonok és a tabletek térhódítása óta folyamatos téma, milyen veszélyeket rejt a nem tudatos nethasználat. Az online világ azonban számos lehetőséget is tartogat, amivel érdemes élni. Így tettek a Kapcsolj egyből! projekt megálmodói is, akik a kapcsolati erőszak áldozatainak megmentésén dolgoznak nap mint nap.

A kapcsolati erőszak járványtana

A kapcsolati erőszak járványtana

2020. máj. 2. 19:57

A legutolsó, 2014-ben lezajlott felmérés szerint Magyarországon mintegy 200 ezer nőt érint a kapcsolati erőszak valamilyen fajtája. Minden ötödik magyar nő az élete során rövidebb vagy hosszabb ideig olyan kapcsolatban él, amely veszélyezteti az egzisztenciáját, az életét. A nagyfokú látencia miatt azonban a bűnügyi statisztikákban a töredéke jelenik meg a tényleges bűncselekményeknek.

Család és KarrierPONTok (CSAK pontok)
Család és KarrierPONT

Család és KarrierPONT

2020. febr. 21. 11:53

2018-ban az országban 71 Család és KarrierPONT jött létre. A karrierpontok célja, hogy a kisgyermeket nevelő édesanyák és családjaik a gyermeknevelésből fakadó feladataik ellátása mellett is minél rugalmasabb megoldásokkal térhessenek vissza a munka világába. Ezzel szorosan összefügg a Család és KarrierPONT-ok azon küldetése, hogy az anyák munkaerőpiaci lehetőségeit képzésekkel, tréningekkel támogassák.

Aki kér, kap segítséget a CsakPONT-ban

Aki kér, kap segítséget a CsakPONT-ban

2019. dec. 9. 15:00

Az országban már 71 helyen működik Család és KarrierPONT. Keszthelyen a főtéren várják a szakemberek azokat az édesanyákat, akik nehezen találnak vissza a munkaerőpiacra, vagy gyermeknevelési, párkapcsolati gondokkal küzdenek.

Segítség a nőknek a Göcsej és az Őrség szívében

Segítség a nőknek a Göcsej és az Őrség szívében

2019. nov. 6. 10:00

Akár a jó szakma megtalálásában, a megfelelő végzettség megszerzésében vagy az önbecsülés visszaállításában is segítenek a Család és KarrierPONT iroda munkatársai. Zalaegerszegen páratlan környezetben várják azokat, akik elakadtak a karrierépítésben, állást keresnek vagy gyermeknevelési-párkapcsolati gondokkal küzdenek.

Pályázatok, képzések
Középpontban a munkaerőpiac egyik legkiszolgáltatottabb csoportja

Középpontban a munkaerőpiac egyik legkiszolgáltatottabb csoportja

2020. máj. 15. 12:00

Az ideálisnak tekintett munkahely egyik legfontosabb jellemzője, hogy képes a munka és a magánélet egyensúlyát megteremteni. A Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) konzorciumi tagként vesz részt abban a projektben, amely célul tűzte az építőipari munkaadók és munkavállalók munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztését, ennek részeként a családbarát szemléletmód erősítését.

Újabb egészségügyi tanulók nyerhetnek ösztöndíjat

Újabb egészségügyi tanulók nyerhetnek ösztöndíjat

2019. szept. 25. 12:09

Megnyílt az egészségügyi szakdolgozónak tanulók ösztöndíjpályázata; október 31-ig nyújthatják be pályázatukat azok, akik nappali vagy esti munkarendben egészségügyi OKJ-s szakképzésben tanulnak – közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK).