csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Családvédelmi Akciótervcall_madeForgalomba lehet helyezni külföldön a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával vásárolt autót?
Elidegenítésnek számít-e, és ezért vissza kell-e fizetni a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatását akkor, ha az autót külföldön helyeznék forgalomba – érdeklődött egyik olvasónk. A szakértő válasza a cikkben olvasható.
Családvédelmi Akciótervcall_madeKattintson a részletekért!
További hírekcall_madeA nyári szünetben lehet ottalvós táborokat szervezni
Június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
További hírekcall_madeNovák Katalin: drasztikusan nőtt az igény a bölcsődékre, óvodákra
Drasztikusan megnőtt az igény a bölcsődékre és az óvodákra az elmúlt napokban, a bölcsődés korúak mintegy 15 százaléka, az óvodásokkal együtt a gyerekek több mint 10 százaléka járt ügyeletre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
További hírekcall_madeÖsztöndíj a tehetséggondozásért és a felzárkóztatásért
Megjelent az Arany János Programok megvalósítását szolgáló ösztöndíj támogatás rendjéről, illetve feltételeiről szóló Kormányrendelet, valamint az Arany János Tehetséggondozó Programban és az Arany János Kollégiumi Programban nyújtott ösztöndíj kifizetéséhez szükséges többletforrást biztosító Kormányhatározat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
További hírekcall_madeNovák Katalin: Többen kapnak 13. havi nyugdíjat, lesznek nyári táborok
Visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, a veszélyhelyzet idején senki sem veszíti el a családtámogatási jogosultságát, és kinyitnak a nyári- és napközis táborok – egyebek mellett erről számolt be az Operatív Törzs tájékoztatóján a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin megjegyezte: minden generációnak segít a kormány.
További hírekcall_madeHétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedikeseknek
Hétfőtől folytatódik a védőoltások beadása a hetedik osztályos tanulóknak – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Családvédelmi Akcióterv
Családvédelmi Akcióterv: nem csökkent az érdeklődés
Családvédelmi Akcióterv: nem csökkent az érdeklődés
2020. ápr. 21. 9:42
A koronavírus-járvány idején sem csökkent az érdeklődés a Családvédelmi Akcióterv keretében igényelt támogatások, így például a Babaváró Hitel iránt – osztotta meg tapasztalatait Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az InfoRádióban.
A fizetés nélküli szabadságon lévők is igényelhetik a Babavárót és a CSOK-ot
A fizetés nélküli szabadságon lévők is igényelhetik a Babavárót és a CSOK-ot
2020. ápr. 8. 10:55
Nem szűnik meg a biztosítási jogviszonya azoknak a munkavállalóknak, akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek, így továbbra is van lehetőségük arra, hogy igényeljék a Babaváró Támogatást, a Családi Otthonteremtési Kedvezményt vagy a Falusi CSOK-ot.
Novák Katalin: "Intézkedtünk, hogy a vírus ne tegyen pontot a pozitív változások végére"
Novák Katalin: "Intézkedtünk, hogy a vírus ne tegyen pontot a pozitív változások végére"
2020. ápr. 8. 10:46
A családtámogatásokat nem érintik a költségvetési átcsoportosítások, kiemelt szerepet kap a munkahelyek megőrzése, és diákhitelt vehetnek fel az átképzésre jelentkező felnőttek is. Egyebek mellett ezeket az intézkedéseket jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin az Operatív Törzs tájékoztatóján kijelentette: a magyar családok érdekében hozott döntések célja a többi között az, hogy a pozitív demográfia folyamatok megmaradjanak.
Támogatások, kedvezmények
Gyermek után járó szabadság
Gyermek után járó szabadság
2020. febr. 21. 11:37
A gyermekek után járó pótszabadságok mindkét szülőt megilletik.
Munkahelyvédelmi Akció
Munkahelyvédelmi Akció
2020. febr. 21. 10:45
Munkavégzéssel kapcsolatos kedvezmények, munkahely megtartását támogató intézkedések egész sorával ismerkedehet meg az alábbiakban.
Étkezési díjkedvezmény
Étkezési díjkedvezmény
2020. febr. 21. 9:54
A gyermekétkeztetés olyan természetbeni ellátás, amely meghatározott feltételek fennállása esetén ingyenesen vehető igénybe.
Ügyintézési kisokos
GYED igénylése
GYED igénylése
2020. febr. 21. 9:38
Amire szüksége van az igényléshez, azt itt mindent megtalál.
Jelzáloghitel-csökkentés
Jelzáloghitel-csökkentés
2020. febr. 21. 9:05
Gyakorlati útmutató
Falusi CSOK
Falusi CSOK
2020. febr. 21. 8:40
Igénylessel kapcsolatos információk
További hírek
Visszatér a normális működés az óvodákban és a bölcsődékben
Visszatér a normális működés az óvodákban és a bölcsődékben
2020. máj. 21. 7:11
Mivel a járványhelyzet mértéke csökkent az utóbbi időszakban, ezért az óvodák és a bölcsődék a vidéki megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Mindenkinek jut hely az ügyeletes óvodákban
Mindenkinek jut hely az ügyeletes óvodákban
2020. máj. 20. 7:25
Napról napra emelkedik a bölcsődei és óvodai ügyeletet igénybe vevő gyermekek száma, így egyre nehezebben tartható a rendeletben maximált, ötfős csoportlétszám – mondta a Magyar Nemzetnek a Magyar Bölcsődék Egyesületének alelnöke. Rétvári Bence jelezte, hogy a polgármestereknek jogukban áll bővíteni a kapacitásokat, óvodai és bölcsődei férőhely mindenkinek kell hogy jusson.
Csaknem tízezren igényelték a Diákhitel Pluszt
2020. máj. 19. 9:36
Kevesebb mint három hét alatt csaknem tízezren igényelték a maximum félmillió forintos, teljesen szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt – közölte a Diákhitel Központ vezérigazgatója kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.