csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Falusi CSOKcall_madeAki felújítja a falusi otthonát, nem akar elköltözni – program a falvak megmentéséért
Elsősorban a fiatalok költöznek el a kistelepülésekről. Közülük sokan visszatérnének a szülőfalujukba, ha ott fellendülne a közösségi élet, és saját tulajdonú ingatlanuk lehetne. Erre az igényre ad választ a Falusi CSOK – mondta a csalad.hu-nak adott interjúban a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár megjegyezte: az egy éve indult támogatást eddig több mint 11 ezren igényelték.
Családvédelmi Akciótervcall_madeKattintson a részletekért!
Családvédelmi Akciótervcall_madeA bölcsődei férőhelyeknek örülnek a legjobban a szülők
A legtöbben a bölcsődei férőhelyek bővítését tartják a Családvédelmi Akcióterv leghasznosabb intézkedésének – idézi a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) nemrégen végzett felmérésének eredményeit a Képmás magazin.
További hírekcall_madeEgyszerűsödik az örökbefogadás
Azt szeretnénk, hogy minden gyerek családban nőhessen fel. Azt szeretnénk, hogy ha egy gyermekről lemondtak a vér szerinti szülei, akkor minél korábban örökbefogadó szülőkre találhasson. Ezért egyszerűsítettük az örökbefogadás folyamatát – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Facebook-oldalán.
További hírekcall_madeBárka tábor ezer hátrányos helyzetű fiatalnak
Öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetű fiatal részvételével rendezi meg a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborokat a Balatonnál; a megnyitó kedden Balatonfenyvesen volt.
További hírekcall_madeTervet dolgoztak ki a népesedési helyzet javítására
Megállítható-e a magyarság lélekszámának fogyása? Erre a kérdésre keresi a választ a Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet, amely az Összefogás a Gyermek- és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely munkájából született meg. A könyv átfogó elemzést ad hazánk demográfiai kilátásairól, és számos újító ötletet tartalmaz a negatív népesedési kilátások javítására – számolt be a Magyar Nemzet.
3. Jelzáloghitelekhez nyújtott támogatások bővítésecall_madeJelzáloghitel-elengedés: szakértői válaszok
Megkapja a támogatás összegét a pár, ha még az elbírálás ügyintézési ideje alatt rendezik a teljes tartozásukat? Be kell jelenteni a baba megszületését? Szakértőink válaszoltak a kérdésekre.
Családvédelmi Akcióterv
Mérföldkőhöz érkeztek a családtámogatások – 100 ezer pár igényelte már a Babavárót
Mérföldkőhöz érkeztek a családtámogatások – 100 ezer pár igényelte már a Babavárót
2020. júl. 22. 11:48
Mintegy 100 ezer pár igényelte, 784 milliárd forint támogatást pedig már folyósítottak a bankok – ismertette Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Családvédelmi Akcióterv legsikeresebb termékének, a Babaváró Támogatásnak a legfontosabb eredményeit.
Egy éve indult a Családvédelmi Akcióterv
Egy éve indult a Családvédelmi Akcióterv
2020. júl. 1. 8:00
Egy évvel ezelőtt, 2019. július 1-jén lépett életbe a Családvédelmi Akcióterv négy pontja: elindult a Babaváró támogatás és a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, valamint bővült a CSOK-kölcsön és a Jelzáloghitelekhez nyújtott támogatások köre. A Négy- vagy többgyermekes anyák SZJA-mentességét, illetve a Nagyszülői GYED-et idén év elején vezették be. A Családvédelmi Akcióterv hetedik pontja pedig a bölcsődefejlesztésről szól, amely folyamatos az országban.
Kétszázezer család, 900 milliárd forint – egyéves a Családvédelmi Akcióterv
Kétszázezer család, 900 milliárd forint – egyéves a Családvédelmi Akcióterv
2020. jún. 30. 13:07
A tavaly ilyenkor elindult Családvédelmi Akcióterv új fejezetet nyitott a magyar családtámogatások történelmében. A program intézkedéseivel az eltelt egy év alatt 200 ezer családot, csaknem 1 millió embert sikerült támogatni, több mint 900 milliárd forint értékben – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Támogatások, kedvezmények
Dömötör Csaba: a kormány bővítette a családtámogatásokat a járvány alatt is
Dömötör Csaba: a kormány bővítette a családtámogatásokat a járvány alatt is
2020. júl. 10. 12:11
A kormány nemcsak megtartotta, hanem bővítette is a családtámogatásokat a koronavírus-járvány alatt - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Családszervezetek VIII. konferenciáján.
Örömről, nehézségről, féltékenységről, kapcsolatról őszintén – megjelent a Testvér-füzet
Örömről, nehézségről, féltékenységről, kapcsolatról őszintén – megjelent a Testvér-füzet
2020. júl. 9. 12:46
Elkészült a Testvér-füzet, amelyet a jövőben minden újszülött szülei megkapnak a kórházban. A 23 oldalas kötet nem kerüli meg a nehéz kérdéseket sem, például a testvérféltékenységet, illetve a mozaikcsalád sajátosságait.
Támogatást kapnak a magyarországi gyermek-diabéteszcentrumok, civil szervezetek
Támogatást kapnak a magyarországi gyermek-diabéteszcentrumok, civil szervezetek
2020. júl. 9. 10:54
Eredményt hirdettek azon a két pályázaton, amelyet az 1-es típusú diabéteszesekkel foglalkozó civil szervezeteknek és a gyermek-diabéteszcentrumoknak írtak ki - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.
Ügyintézési kisokos
GYED igénylése
GYED igénylése
2020. febr. 21. 9:38
Amire szüksége van az igényléshez, azt itt mindent megtalál.
Jelzáloghitel-csökkentés
Jelzáloghitel-csökkentés
2020. febr. 21. 9:05
Gyakorlati útmutató
Falusi CSOK
Falusi CSOK
2020. febr. 21. 8:40
Igénylessel kapcsolatos információk
További hírek
Ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra
2020. aug. 5. 13:41
Csaknem ötszáz jelölés érkezett a Nők Magyarországért-díjra, amellyel a koronavírus-járvány idején helytálló nők munkáját szeretnék elismerni – közölte Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke.
Meghirdették a tanodák működtetését segítő pályázatot
2020. aug. 4. 15:43
Meghirdette a tanodák jövő évi támogatására szóló pályázatot a Belügyminisztérium (BM) társadalmi esélyteremtési főigazgatósága, az intézmények összesen kétmilliárd 507 millió forintot nyerhetnek el.
Népszerűvé tette a kisebb településeket a Falusi CSOK
Népszerűvé tette a kisebb településeket a Falusi CSOK
2020. aug. 3. 9:56
Ugyan hat év után tavaly már csökkent a lakáspiaci adásvételek száma, a községek részesedése a forgalomból érdemben nőtt, nem kis részben a Falusi CSOK-nak köszönhetően. A statisztikai hivatal összegzése szerint a támogatás bevezetésével az érintett kistelepüléseken tavaly ősszel jelentős drágulás zajlott, de azóta lassan visszarendeződtek az árak – számolt be a Magyar Nemzet.