csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Családvédelmi Akciótervcall_madeKattintson a részletekért!
További hírekcall_madeFelajánlásukkal segíthetik az adózók a fiatal tehetségeket
Idén is várják a személyi jövedelemadó második 1 százalékát a Nemzeti Tehetség Program számára. Az adózók felajánlásait Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár tájékoztatása szerint közel azonos összeggel egészítik ki a központi költségvetésből.
További hírekcall_madeKülföldi Nyelvtanulási Program - megnyílt a pályázati felület
Indul a kormány által biztosított Külföldi Nyelvtanulási Programra való jelentkezés.
2. CSOK-kölcsöncall_madeMeghozták az eredményüket a családtámogatások - tízéves csúcson az új lakások száma
Érdemes folytatni a lakástámogatásokat, a kormány célja változatlanul az, hogy segítse a családokat az otthonteremtésben, a fiatalokat a lakáshoz jutásban – mondta a pénzügyminiszter a tavalyi, tízéves csúcsot jelentő lakásépítési adatokra reagálva.
Gyermekek Otthongondozási Díja (GYOD)call_madeHa beteg a gyermek
Összegyűjtöttük, hogy milyen támogatások és kedvezmények járhatnak azoknak a családoknak, ahol tartósan beteg gyermeket nevelnek.
További hírekcall_madeÁtmenet a felnőttkorba – de hogyan?
„Soha nem látott félelem él ma a fiatalokban a családalapítással kapcsolatban. Ezért az most a legnagyobb kihívás, hogyan lehet a 21. században a családot, mint értéket elfogadhatóvá, szerethetővé tenni” – mondta a csalad.hu-nak Hölvényi György európai parlamenti képviselő az Átmenet a felnőttkorba című, Brüsszelben rendezett nemzetközi konferencia kapcsán.
Családvédelmi Akciótervcall_madeMilyen támogatások járnak, ha újabb gyermeket vállalunk?
„Újabb gyermek vállalását tervezzük. Milyen juttatások, kedvezmények járnak nekünk?” – fordult hozzánk kérdésével egyik olvasónk. Az alábbiakban összeszedtük az ezzel kapcsolatos tudnivalókat.
Családvédelmi Akcióterv
CSOK-kölcsön
CSOK-kölcsön
2020. febr. 21. 8:26
A CSOK mellé felvehető, legfeljebb 3 százalék kamatozású CSOK-kölcsönt már használt lakásra, házra is fel lehet venni. Két gyermek után 10 millió forintos, három vagy több gyermek esetén 15 millió forintos kölcsönt igényelhetnek a családok. Emellett megszűnik a használt lakásokra felvehető CSOK-ra vonatkozó 35 millió forintos értékhatár.
Négy- vagy többgyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége
Négy- vagy többgyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége
2020. febr. 18. 17:21
2020. január 1-jétől azok az édesanyák, akik legalább négy gyermeket nevelnek vagy neveltek fel, életük végéig mentesülnek személyi jövedelemadójuk fizetése alól kereső tevékenységből származó jövedelmük után. A kedvezmény a vér szerinti és az örökbefogadott, illetve a már felnőtt gyermekek után is jár.
Ezek a Nagyszülői GYED feltételei
Ezek a Nagyszülői GYED feltételei
2020. febr. 18. 16:06
Azok a családok kérhetik a Nagyszülői GYED-et, ahol a gyermek születését megelőző két évben legalább 365 napon át biztosítottak voltak, mindkét szülő dolgozik, a nagyszülő pedig napközben vigyáz a gyermekre.
Támogatások, kedvezmények
Gyermek után járó szabadság
Gyermek után járó szabadság
2020. febr. 21. 11:37
A gyermekek után járó pótszabadságok mindkét szülőt megilletik.
Munkahelyvédelmi Akció
Munkahelyvédelmi Akció
2020. febr. 21. 10:45
Munkavégzéssel kapcsolatos kedvezmények, munkahely megtartását támogató intézkedések egész sorával ismerkedehet meg az alábbiakban.
Étkezési díjkedvezmény
Étkezési díjkedvezmény
2020. febr. 21. 9:54
A gyermekétkeztetés olyan természetbeni ellátás, amely meghatározott feltételek fennállása esetén ingyenesen vehető igénybe.
Ügyintézési kisokos
GYED igénylése
GYED igénylése
2020. febr. 21. 9:38
Amire szüksége van az igényléshez, azt itt mindent megtalál.
Jelzáloghitel-csökkentés
Jelzáloghitel-csökkentés
2020. febr. 21. 9:05
Gyakorlati útmutató
Falusi CSOK
Falusi CSOK
2020. febr. 21. 8:40
Igénylessel kapcsolatos információk
További hírek
Fejlesztések a biztonságos születésért – átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított Koraszülött Részlegét
Fejlesztések a biztonságos születésért – átadták a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított Koraszülött Részlegét
2020. febr. 21. 12:40
Ahol egy gyermek születik, ott család is születik – egyebek mellett így fogalmazott a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház felújított Koraszülött Részlegének átadóján. Novák Katalin elmondta, hogy Magyarországon 78 szülészeti osztály van, a cél az, hogy mindegyik egységesen magas színvonalú legyen. Ehhez összesen 10 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a kormány.
 „A magyar családpolitika hungarikum”
„A magyar családpolitika hungarikum”
2020. febr. 20. 10:38
Sehol a világon nincs még egy olyan komplex, rugalmas és célzott támogatási rendszer, mint a magyar, ami ugyanakkor a szabad döntés lehetőségét is megadja a családalapítás és a gyerekvállalás kérdéseiben – fogalmazott egy budapesti konferencián a családpolitikáért felelős helyettes államtitkár.
Novák Katalin: a demográfiai kihívásokra a gyermekek születése a megoldás
Novák Katalin: a demográfiai kihívásokra a gyermekek születése a megoldás
2020. febr. 19. 8:36
Korunk demográfiai kihívásaira csak a gyermekek születése jelenti a megoldást – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden Brüsszelben a fiatalok felnőtté válásáról szóló nemzetközi konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.