A szervezet egy olyan, a magyar családok szolgálatában álló kutatási, képzési, innovatív és szemléletformáló tudásközpont, mely kutatási eredményekre támaszkodva a családokat támogató programokat fejleszt és valósít meg. A társaság a családok számára hasznos három európai uniós finanszírozású projekt megvalósulását segíti – ismertette Dr. Grundtner Marcell ügyvezető.

Pályázzon a Családbarát Hely címért!

Az előadók bemutatták a Családbarát Hely tanúsító védjegyet, melynek elnyerése hitelesen bizonyítja, hogy egy szervezet családbarát szemléletű, azaz családbarát szolgáltatást nyújt, illetve családbarát munkahelyként működik. A tanúsítás elnyerésének feltétele, hogy a szükséges auditvizsgálat felételeinek megfeleljen a szervezet.

A három fokozatú (bronz, ezüst, arany) védjegyrendszer kidolgozásával egyidejűleg elkészült a Családbarát Hely tanúsító védjegy weboldala, pályázati felülete is, ahol egyszerűen – valóban percek alatt – benyújthatják pályázatukat a szervezetek a tanúsító védjegy bronz fokozatára. A http://csalad.hu/csaladbarathely/ oldal tájékoztatást nyújt a minősítésről, megszerzésének feltételeiről és folyamatáról.

Csalad.hu: dinamikus dizájn, friss tartalom

Bemutatkozott az április 15-én megújult, szintén a Családbarát Ország projekt keretében működő www.csalad.hu oldal.

Portálunk dinamikus dizájnnal és friss tartalommal várja azokat, akik pontos információkra kíváncsiak a családtámogatásokkal és a Családvédelmi Akciótervvel kapcsolatban, vagy szeretnének a családi életet érintő más témákban elmélyedni.

0-24 órában: Kapcsolj egyből!

A telefonos krízisszolgálatok fejlesztésével a válsághelyzetben lévőket segíti a „Kapcsolj egyből!” projekt. Az OKIT (Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat) együttműködésében 0-24 óra között a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatait segítik.

Azért, hogy a segítség célba érhessen, elkészült egy kampány videó is, melynek főszereplője a projekt nagykövete, Pásztor Anna énekesnő.

Gyermekút – kalauz az eligazodásban

A „Gyermekút” projekt segít felismerni a 0-6 éves gyermekek eltérő, megkésett fejlődését és megismertetni az alkalmazott terápiás, fejlesztő eljárásokat. Ennek érdekében mintegy tízezer szakember képzését indították el az érintett ágazatokban (egészségügy, köznevelés, szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti terület), valamint mentálhigiénés támogatást nyújtanak szakembereknek és szülőknek egyaránt.

A CSBO további, a családok sokoldalú segítését célzó újdonságairól oldalunk rendszeresen beszámol majd, hogy olvasóink naprakészek lehessenek a családokat érintő, támogató intézkedésekkel kapcsolatban.