Két témában, két eltérő célcsoport számára szerveznek csoportokat. A „Szülőség” programban azok a gyermeket nevelő szülők, leendő szülők, családok, családtagok (beleértve a nevelőszülőket, örökbefogadó szülőket is) vehetnek részt, akiknek van olyan gyermeke, aki még nem érte el az iskoláskort. A „Gyöngyhalász” csoportok pedig a fenti feltételek megléte mellett elsősorban megkésett/eltérő fejlődésű gyermek(ek) nevelésében érintett szülők, családtagok vehetnek részt.

„Nem egy konkrét előadást kell elképzelni, ahol elhangzik, hogy ilyen egy tökéletes szülő, vagy ahol azt mondják, ha valamit így vagy úgy csinálunk, akkor az biztosan be fog válni, hanem inkább támpontokat és ötleteket ad, és sokkal inkább az a célja, hogy közösen jussunk megoldásra, és otthon a párunkkal mi, mint család megbeszéljük a dolgokat” – hangzott el a Vendég a háznál műsorban, ahol egy hosszabb riport készült a csoportokról.

A tematikus csoportok célja a szülői kompetencia megerősítése, a család működésével, a párkapcsolattal, a gyermek fejlődésével és nevelésével összefüggő ismeretek átadása, a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, továbbá az egymást támogató szülői közösségek életre hívása.

Tervezett főbb témák: „A párkapcsolattól a családig”; „Hogyan működik a család mint rendszer”; „A gyermek fejlődésének folyamata”; „A gyermeknevelés „fejtörői”, buktatói”; „Természetes krízisek, nehéz helyzetek”; „Én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk” – Mozaikcsaládok”; „Kapcsolat a nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal”; „Kommunikáció a családban, családi játszmáink”.

Bővebb információkat találhat és jelentkezhet az ingyenes szülőcsoportokba a következő linken: https://www.csbo.hu/hirek/63

(fotó: Shutterstock)