A kapcsolati erőszak formáinak és a bántalmazás jeleinek korai felismerése és szakszerű kezelése elengedhetetlen a súlyos krízishelyzetek kialakulásának megakadályozása szempontjából, ezért a projekt másik fontos eleme a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjainak (pl. védőnők, háziorvosok, családsegítő szakemberek, rendőrök, pedagógusok, ügyészek, bírák) képzése és érzékenyítése.

A projekt célja, hogy a potenciális érintettek és környezetük megismerjék a segítségkérés lehetőségeit, a támogató szolgáltatási formákat, nőjön a szolidaritás a bántalmazottak iránt és erősödjön az erőszak társadalmi szintű elutasítása.

A projekt keretein belül kutatási tevékenység zajlik, valamint szakmai protokollokat és tananyagokat fejlesztenek, emellett 200, kríziskezelő szolgálatoknál dolgozó és 5250 jelzőrendszeri tagot képeznek ki, illetve tovább. Az érintett szakemberek workshopokon és konferenciákon oszthatják meg tudásukat, szerezhetnek információkat. A projektben felépülő többcsatornás ügyfélkapcsolati rendszer segíti a krízisszolgáltatók egységes nemzetközi protokollnak megfelelő munkáját, a tájékoztató honlap és mobil applikáció fejlesztése pedig biztosítja a potenciális érintettek vagy környezetük gyors információhoz jutását.

Kedvezményezett neve: Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.

A projekt címe: Kríziskezelő Szolgálatok Fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 1 160 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.31.

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.4-VEKOP-16-2016-00001


A pályázatról bővebben ide kattintva tájékozódhat.

A projektoldal az alábbi linken érhető el: www.kapcsoljegybol.hu

Az üzeneteket az alábbi emailcímre várjuk: kapcsoljegybol@csbo.hu