csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #házépítés
Kompenzálja a CSOK az áfakulcs kivezetését
Kompenzálja a CSOK az áfakulcs kivezetését
A kormányzat is látja, hogy a kedvezményes forgalmi adó kivezetése kedvezőtlenül hat a lakáspiacra, ám a CSOK-nak és a Falusi CSOK-nak lehet egyfajta kiegyenlítő szerepe. Mindenesetre 2016 eleje óta nem kezdődött olyan kevés társasházépítés, mint a mostani harmadik negyedévben.
Tovább egyszerűsödött az otthonteremtés
Tovább egyszerűsödött az otthonteremtés
2019. okt. 31. 12:29, 2. CSOK-kölcsöncall_made
Október közepétől megszűnt az elektronikus építési napló vezetésére szóló kötelezettség azoknál a saját célú építkezéseknél, ahol egyszerű bejelentéssel építkeznek.
Sokan veszik igénybe a CSOK-ot  a házépítéseknél
Sokan veszik igénybe a CSOK-ot a házépítéseknél
Nagyjából minden hatodik esetben igénybe vették a vásárlók a családi otthonteremtési kedvezményt a 2016 és 2018 között megkötött mintegy 486 ezer adásvétel közül. Ez idő alatt az összes építkezés 95 százalékánál igényelték a támogatást.
Nem egyenletes az új lakások eloszlása
Nem egyenletes az új lakások eloszlása
Bár az idei első fél évben a korábbinál több lakás épült a kisebb településeken, régiós, illetve megyei szinten rendkívül nagy eltérések rajzolódnak ki. Az országszerte átadott új lakások kétharmada – az elmúlt évek lakásépítési folyamataival megegyezően – Közép-Magyarországon és Győr-Moson-Sopron megyében található – számolt be a Magyar Nemzet.
Sietniük kell a készházat építőknek
Sietniük kell a készházat építőknek
2019. szept. 23. 9:58, 2. CSOK-kölcsöncall_made
Még mindig ki tudják használni a készházat építtetők a kedvezményes lakásáfát, igaz, az idő egyre sürget. Nem véletlen, hogy idén levegőt venni sincs idejük a szerelt technológiás házak kivitelezőinek, holott a jövő évi megrendeléseik jelentősen visszaestek - számolt be a Magyar Nemzet.