csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #gyermekvállalás
Tervet dolgoztak ki a népesedési helyzet javítására
2020. aug. 6. 9:00, További hírekcall_made
Megállítható-e a magyarság lélekszámának fogyása? Erre a kérdésre keresi a választ a Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet, amely az Összefogás a Gyermek- és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely munkájából született meg. A könyv átfogó elemzést ad hazánk demográfiai kilátásairól, és számos újító ötletet tartalmaz a negatív népesedési kilátások javítására – számolt be a Magyar Nemzet.
Négyezer csecsemő születhet az ingyenes meddőségi kezelésekkel
Négyezer csecsemő születhet az ingyenes meddőségi kezelésekkel
2020. jún. 11. 8:30, További hírekcall_made
Alig négy hónapja a kormány teljesen átvállalta a meddőségi kivizsgálások és terápiák költségeit. 2022-re több mint négyezer újszülött jöhet a világra az ingyenes meddőségi kezelésekkel a szakemberek szerint, akik azt remélik, hogy az intézkedéssel a demográfiai adatok is javulnak.
Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük
Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük
2020. máj. 15. 7:12, További hírekcall_made
Az elmúlt tíz évben jelentős szemléletváltáson ment át az ország: átálltunk egy olyan gondolkodásmódra, hogy a gyermek nem teher vagy költségeket okozó tényező, hanem úgy tudunk tekinteni rájuk, mint a jövőnk zálogára – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a család nemzetközi napja alkalmából.
"Minden demográfiai mutató jó irányba mozdult az elmúlt években"
"Minden demográfiai mutató jó irányba mozdult az elmúlt években"
2020. máj. 3. 8:13, További hírekcall_made
Egyre többen élhetik meg azt, hogy mit jelent édesanyának vagy édesapának lenni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Javult a népesedési mutató a téli időszakban
Javult a népesedési mutató a téli időszakban
2020. ápr. 27. 9:59, További hírekcall_made
Jelentősen nőtt a gyermekvállalási kedv, és Magyarország minden népesedési mutatója javult a téli időszakban – közölte a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adataira hivatkozva a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.