Heiszler Gabriella közgazdász, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezető igazgatója pénzügyi elemzőként kezdte a pályafutását, majd pénzügyi kontrollerként tevékenykedett. A SPAR-hoz 2006-ban csatlakozott belső ellenőrzési vezetőként, és a vállalati ranglétrát végigjárva 2017 januárja óta első számú ügyvezetőként irányítja a vállalatot.  

Gabriella a Forbes-lista alapján Magyarország egyik legbefolyásosabb nője, emellett idén májusban Az Év Női Menedzsere Különdíj elismerésben részesült. Tudatos női vezetőnek tartja magát, és rendületlenül hisz a csapatmunkában. Sikerének további „titka”, hogy megőrizte a kíváncsiságát, nyitott, szereti az újdonságokat, új helyzeteket, és örömmel veszi a kihívásokat.  

 Elmondása szerint középiskolás kora óta vezetőnek készült, az viszont mindig egyértelmű volt számára, hogy szeretne családot alapítani. Először 30 évesen vált édesanyává, majd bő 3 évvel később ismét bővült a családjuk: a második kislányukat örökbe fogadták.   

Gabriella nagyon szerencsésnek érzi magát, amiért férjében olyan támogató társra talált, akivel a kezdetektől fogva megosztották az otthoni teendőket, terheket. Mint tavaly decemberben indult, Egyensúlyban című podcast-sorozatunk vendégeként meséli, vezető pozícióban dolgozó nőként és kétgyermekes édesanyaként rengeteget köszönhetett a biztos hátországának, a támogató családi háttérnek.    

 Az egyik legismertebb és legnagyobb nemzetközi élelmiszerlánc magyarországi leányvállalatának elnök-ügyvezető igazgatója a beszélgetésben arról is mesél, hogy    

  • mi az, ami vonzó számára a kereskedelemben,   
  • szülőként hogyan tudja háttérbe szorítani a vezetői énjét,  
  • felismerik-e őt „a háza táján”, vagyis az élelmiszerlánc hazai boltjaiban dolgozók,  
  • mi volt a legnagyobb kihívás a vezetővé válása során,  
  • emlékszik-e olyan esetre, amikor a csapatmunka lendítette tovább a céget egy válságon,  
  • mik azok a feladatok, amiket nem tud vagy nem szeretne delegálni,   
  • az első kislánya születése után mikor és hogyan tért vissza a munka világába,  
  • vezetőként volt-e olyan példaképe, aki hatott rá, inspirálta,    
  • a nagyobbik lánya hogyan fogadta az örökbefogadott kishúgát,  
  • milyen gyorsan tud átállni a cégvezetői szerepből a családanya-üzemmódra.  

 Ez utóbbi kapcsán annyit azért előre elárulhatunk: nemegyszer előfordul, hogy Gabriella a szokásosnál hosszabb úton megy haza a munkahelyéről, és ha kell, három falut körbeautózik pluszban, mert tudja, hogy negyedóra alatt nem tud átváltani egyik szerepből a másikba…    

A teljes beszélgetést meghallgatják az Egyensúlyban című podcast-sorozatunk nyolcadik részében.   

A korábbi adásokat itt tekinthetik meg.