csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #lelkünktitkai
Érkezik a félévi – figyelmeztetést adott ki a rendőrség
A diákok hamarosan megkapják a félévi értékelést, ám ez egyeseknél szorongást okozhat.
Elkényeztetés vagy biztonságadás? Mindent a kötődésről
Elkényeztetés vagy biztonságadás? Mindent a kötődésről
A születés után, de már a várandósság alatt is, anya és gyermeke között kölcsönös egymásra hangolódás zajlik. A csecsemő kiszolgáltatottsága miatt biztonságot keres, az anyának pedig legtöbbször belső szándéka ezt nyújtani gyermekének. Az így kialakult kötődés a pillanatnyi biztonság megélésén túl életre szólóan meghatározza a személy kapcsolatainak minőségét, pszichés jól létét.
Amikor a lélek miatt beteg a gyerek
Amikor a lélek miatt beteg a gyerek
Ahogyan a test és a lélek sem választható külön, a betegségek esetében is nagyon nehezen különíthető el, mi a testi vagy szomatikus, illetve a lelki vagy pszichés rendellenesség. A pszichoszomatikus betegségek ennek a két területnek az összefüggését jelzik.
Ki őrzi meg az őrzőket?
Ki őrzi meg az őrzőket?
A lelki elsősegély telefonszolgálatok munkatársai számára rendezett országos találkozót a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. A konferencia hallgatósága olyan témákban informálódhatott, mint az önkéntes segítők mentálhigiénés egészségének megőrzése, a kiégés elkerülése, megelőzése, a relaxációs technikák szakmai szintű felhasználása.
Hogyan tanulhatjuk meg az elengedés művészetét?
Hogyan tanulhatjuk meg az elengedés művészetét?
Még ha nem is mindig vesszük észre, életünket végigkísérik az örömök mellett a veszteségek is, és ha meg akarjuk őrizni lelki egyensúlyunkat, meg kell tanulnunk az elengedés művészetét. Ezek azonban nem könnyű problémák, még a segítő szakmában dolgozóknak sem. Főleg, ha valaki tanult vagy önként választott hivatásában nap mint nap krízishelyzetbe került emberekkel foglalkozik. Feltehetnénk a kérdést: ki segít a segítőknek?