A szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) a résztvevők számára teljes ellátást, szórakoztató és készségfejlesztő programokat, valamint gondtalan időtöltést kínál biztonságos környezetben. 

A vakációs turnusokba iskolák pályázhatnak 1-7. évfolyamos tanulókkal április 24-én 14:00 óráig, az etaborplusz.hu weboldalon.

A balatoni táborhelyeken két különböző típusú táborozási lehetőséget kínálnak a szervezők. 

A „Fonyódligeti Erzsébet-tábor” a vízpart karnyújtásnyira lévő közelségével, a táboron belüli kisebb távolságokkal nyújt a csoportoknak családias hangulatot, korszerű kalandpark, több sportpálya és játszótér áll a táborozók rendelkezésére. 

A zánkai táborba jelentkezőket nyüzsgő gyermekvárosi hangulat, játszóterek, sport- és ügyességi pályák, valamint közösségi terek is várják.

A táborhelyeken naponta számos programot szerveznek a gyermekeknek. 

A diákok koncerteken, sportprogramokon, zenei és táncfoglalkozásokon, digitális-kompetenciafejlesztő, környezetvédelmi és ismeretterjesztő előadásokon, közösségépítő foglalkozásokon, továbbá lelki programokon is részt vehetnek, de kalandpark, sárkányhajózás, íjászat, ügyességi játékok és sétahajózás is várja őket. 

Tematikus programként hétfőnként a tudományok kapnak még nagyobb hangsúlyt. Keddenként sportnapot rendeznek a szervezők, ahol országos sportszövetségek segítségével olyan sportágakat ismerhetnek meg a diákok, amelyekkel ritkábban találkoznak a hétköznapokban. Szerdánként, a Hősök napján a rendvédelmi és egészségügyi szervek hivatását játékos keretek között ismerhetik meg a táborozók; csütörtökönként pedig a kulturális programok kerülnek a középpontba.

A kiválóan felszerelt tábori egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet gondoskodik a gyerekek testi és lelki egészségéről.

Az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen folyamatosan mindkét táborhelyen, továbbá strandidőben vízimentők is vigyáznak a gyerekekre. 

A kerítéssel körbevett táborhelyeken biztonsági szolgálat valamint 24 órás kontrollal működő biztonsági kamera-rendszer ügyel arra, hogy illetéktelenek ne juthassanak be a táborokba. 

A táboroztatási programnak köszönhetően a zánkai és a fonyódligeti táborokba az ország bármely pontjáról - idén is - ingyenesen utazhatnak vonattal a gyermekek, amit az Erzsébet Alapítvány szervez és finanszíroz. Az erre vonatkozó igényt a jelentkezések beadásakor kell jelezni.

Bővebb információ az erzsebettaborok.hu oldalon található.