A Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány 2019 óta működő speciális napközijében súlyosan, halmozottan sérült gyermekeknek biztosítanak nappali ellátást, valamint szakemberekkel komplex gyógypedagógiai és mozgásfejlesztést. A Fellegvár Napközi mellett tavaly óta újabb terveken dolgozik Varga Gábor, az alapítvány elnöke.

Egy bentlakásos intézmény létrehozását tűzte ki célul, amely megoldást jelenthetne olyan szülők számára, akik szeretnének gondoskodni súlyosan sérült, fogyatékos gyermekük jövőjéről.

Az Alapítvány a Szigony utcában kapott az önkormányzattól egy 600 négyzetméteres régi óvodaépületet, melynek felújítási munkálataihoz további támogatókra van szükség.

„Sok eredményt értünk el az elmúlt hónapokban, de még sok a munka. Nem kisebb célt tűztem magam elé, mint hogy összeszedek 50-60 millió forintot, de minimum 30 millió forintot, ehhez keresem a támogatókat, segítőket. Múlt hét pénteken már önkéntesek segítették a munkánkat.” – mondta Varga Gábor.

Az elképzelések szerint az épület egyik részében a már működő Fellegvárhoz hasonló fejlesztő napközi kerül kialakításra, a másik részébe egy 8 fős lakóotthont terveznek. 

A Szigony utcai nappali szociális intézmény és napközi az iskolás korú gyermekekről gondoskodna, míg a kisebb és óvodás korú gyermekek továbbra is a Fellegvárban maradnak.

Milyen segítségre van az alapítványnak szüksége?

Tárgybeli adományok:

- építőanyagok

- szerszámok, festéshez szükséges anyagok, eszközök (fehér festék, ecset, ragszalagok, stb.)

- hideg- melegburkolatok, szaniterek

- megbízható szakemberek a szakipari munkák elvégzés

Ezen túl anyagi támogatással és önkéntes munkával is segítheti az alapítvány tevékenységét.