csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: gyermeknevelés
Mi a helyzet a virgáccsal?

Mi a helyzet a virgáccsal?

2020. dec. 4. 13:19, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

A virgács eredetileg az egyik végén összekötött vesszőkből álló, fenyítésre való eszköz. Ennek aranyozott változatát adják a gyerekeknek Mikulásra, szimbolikusan arra utalva, hogy ha rosszak lesznek, akkor bizony verést fognak kapni. A hagyomány szerint csak a rosszaknak jár a virgács, de nagyon sok gyermek kapni szokott az ajándékok mellé ilyen aranyozott gallyacskákat. Harangozó Andrea szakpszichológus, a gyermekut.hu oldal szakértője szerint nem biztos, hogy ez a jó meglepetés a kicsik számára.

Támogassuk gyermekünk önállósodását, de hogyan?

Támogassuk gyermekünk önállósodását, de hogyan?

2020. nov. 12. 15:00, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

Ha minden szeretetünkkel és tapasztalatainkat átadva merjük elengedni, gyakorlatot szerezni gyermekünket, hogy egyszer majd legyen ereje, önbizalma elhagyni minket, az talán a legegészségesebb szülői hozzáállás. Vajon a hétköznapokban hogyan lehet ezt megvalósítani? Bajor Anita, a gyermekut.hu szakpszichológusa segít nekünk ebben.

Folyton bántják a gyermekem, miért mindig őt? – áldozattá válás az óvodában

Folyton bántják a gyermekem, miért mindig őt? – áldozattá válás az óvodában

2020. szept. 7. 14:00, A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése /EFOP - 1.9.5./call_made

Ki válik áldozattá? Miért pont őt csúfolják, piszkálják gyakrabban és veszik el a játékát? Hogyan segíthetünk neki? Bajor Anita pszichológus igyekszik választ adni kérdéseinkre, bemutatva az áldozattá válás rizikófaktorait, az áldozati szerep jellemzőit és a figyelemfelhívó jeleket.