csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: támogatás
Varga Erika: "Fontos a cigány és nem cigány emberek együttműködése"

Varga Erika: "Fontos a cigány és nem cigány emberek együttműködése"

2020. aug. 24. 14:02, Interjúkcall_made

Változatos formák, gazdag színvilág. Ez jellemzi a Romani Design kollekcióit. Varga Erika 10 évvel ezelőtt indította el vállalkozását, amelyben tehetséges roma fiatalok is szerepet kapnak. Az ország minden táján segíti azokat, akik szeretnének kitörni a szegénységből. Programját a Nemzeti Tehetség Központ által szervezett, Tehetségutak V4 konferencián is bemutatta.

L. Ritók Nóra: Nem egy gyerekkel kell százat lépni, hanem százzal egyet

L. Ritók Nóra: Nem egy gyerekkel kell százat lépni, hanem százzal egyet

2020. júl. 29. 5:00, Interjúkcall_made

Kihívás, hogy a feketemunkával hogyan tudják felvenni a harcot, de óriási eredmény, hogy a generációs szegénységben élő családoknak segítő tanodába járó diákok közül senkinek sem kell évet ismételnie, és nagy siker az is, hogy évek óta nem szült 18 év alatti lány ott, ahol a komplex fejlesztést végzik. Egyebek mellett erről beszélt a csalad.hu-nak adott interjúban az Igazgyöngy Alapítvány alapítója, vezetője.

Idén is visszaigényelhetik  fiatalok a nyelvvizsgadíjat

Idén is visszaigényelhetik fiatalok a nyelvvizsgadíjat

2020. jan. 18. 10:17, Családban élni jócall_made

Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvizsgadíjához szükséges támogatást. Ebben az évben már 40 250 forintot igényelhetnek vissza azok, akik sikeresen tették le az első középfokú vagy felsőfokú komplex nyelvvizsgájukat. A kormány ezzel amellett, hogy segíti a fiatalok továbbtanulását és elhelyezkedését, újabb terhet vesz le a szülők válláról is. A támogatás 2018-as bevezetése óta már közel 70 ezer fiatal kapta vissza a befizetett nyelvvizsga díját több mint 2 milliárd forint értékben.