csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #gyermekvállalás
Radics Gigi: "A legfantasztikusabb, hogy 24 évesen anyuka lehetek"
Radics Gigi: "A legfantasztikusabb, hogy 24 évesen anyuka lehetek"
2020. máj. 19. 14:00, Interjúkcall_made
Annak ellenére, hogy meglepetésként érte, boldog, hogy fiatalon anyuka lesz. Egyebek mellett erről is beszélt a csalad.hu-nak Radics Gigi. Az énekesnő azt egyelőre nem árulja el, mikor születik meg a kisbabája, de párjával, Áronnal hamarosan kialakítják közös otthonukat.
A szülés
A szülés
2020. máj. 11. 14:00, Blogokcall_made
Hát Hannikám 5 hónapos lett… (Tudom, hogy hát-tal nem kezdünk mondatot, de most így esett jól). Ráadásul pont Anyák napján, ami életem első olyan anyák napi megemlékezése volt, amikor a gyermekem már kint volt és nem bent.
„Jó lenne, ha újra fiatalon vállalnának babát a nők”
„Jó lenne, ha újra fiatalon vállalnának babát a nők”
2020. máj. 11. 5:00, Interjúkcall_made
Elismeri és elfogadja, hogy a nőknek ugyanúgy joguk van a karrierépítéshez, az önmegvalósításhoz, de szerinte nem szabad azt sem elfelejteni, hogy senki nem tudja átvállalni tőlük az utódlás feladatát. Végh György, a Szent János Kórház Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályát vezető főorvosa a csalad.hu-nak arról is beszélt: a járványhelyzet ellenére se felejtsenek el mozogni a várandós nők, az újszülöttek otthoni látogatásával viszont még várjanak a nagyszülők.
„Meg tudjuk gyógyítani a családot” – beszélgetés a meddőség kezeléséről
„Meg tudjuk gyógyítani a családot” – beszélgetés a meddőség kezeléséről
2020. márc. 10. 6:00, Babát várunkcall_made
Új korszak köszöntött be a meddő párok és az őket kezelő orvosok életében: csaknem 100 százalékos támogatással érhetők el a meddőség kezelésében alkalmazott készítmények. Emellett 12 államilag finanszírozott intézményhálózat jött létre, a munkát az országos hatáskörű Szent János Kórház Nemzeti Humán Reprodukciós Intézet hangolja össze. Vezetőjével, Konc János főorvossal, az orvostudomány kandidátusával és Kanyó Katalin biológussal, kémikussal beszélgettünk.
Magányos középső gyermekek?
Magányos középső gyermekek?
2020. febr. 17. 15:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A nagy testvér az okosabb és ügyesebb, a kistesó pedig a család szeme fénye. Ilyenkor a középső mellőzöttnek érzi magát, ami hatással lehet a felnőtt életére is. Fridvalszki Nóra klinikai gyermekpszichológussal arról beszélgettünk, hogy szülőként hogyan adhatunk egyenlő esélyeket mindegyik gyermekünknek.