csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: kapcsolj egyből!
„Fizikailag túlélhető, lelkileg valahol mindenki meghal” – Barnahus a gyermekáldozatokért

„Fizikailag túlélhető, lelkileg valahol mindenki meghal” – Barnahus a gyermekáldozatokért

2020. okt. 8. 14:00, Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése /EFOP - 1.2.4./call_made

Az egész világon nő a gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélések száma. Az izlandi gyermekvédelemben dolgozó szakemberek dolgozták ki azt a módszert, amely a már amúgy is áldozattá vált gyermeket nem teszi ki újabb intézményi abúzusnak azzal, hogy a vizsgálati, majd a bírósági eljárás során újra és újra kihallgatják. Jövő év januárjától Budapesten, Debrecenben és Miskolcon kezdi meg egy-egy új Barnahus a működését.

„…a világot nem tudjuk körülötted meggyógyítani, csak te leszel más”

„…a világot nem tudjuk körülötted meggyógyítani, csak te leszel más”

2020. szept. 22. 14:00, Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése /EFOP - 1.2.4./call_made

Évtizedek óta minden tavasszal utánkövetést végeznek azok között, akik végigcsinálták Ráckeresztúron a drogrehabilitációs terápiát: 83% feletti a józan klienseik aránya. Victorné Erdős Eszter, az intézmény vezetője 1987 februárjában indította el a Fejér megyei kistelepülésen Magyarország akkori második drogrehabilitációs bentlakásos intézményét. A Kapcsolj egyből! portálnak mesélt a drogrehabilitáció hazai kezdeteiről, a lelkészi munkáról és a Portage-modell hazai bevezetésének körülményeiről.

A „bika” időt sem hagy a függőségre

A „bika” időt sem hagy a függőségre

2020. szept. 3. 14:00, Kríziskezelő szolgálatok fejlesztése /EFOP - 1.2.4./call_made

„4F MDMB BICA”, vagy röviden „bika” becenévre hallgat az az egy pohár sör áráért beszerezhető dizájnerdrog, ami olyan bikaerővel támad a fiatal szervezetre, hogy néhány hónap alatt, amióta felbukkant a magyar piacon, 11 halálos áldozatot követelt. Dr. Fülöpné Dr. Csákó Ibolya alezredes, az ORFK kiemelt főreferense beszélt a bika erejéről és a dizájnerdrogokról a Kapcsolj egyből! portálnak.