csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: világnap
„Vak vagyok, 75 százalékban nem élek”

„Vak vagyok, 75 százalékban nem élek”

2021. jan. 4. 10:00, Interjúkcall_made

Sportos, mokány testalkat, jókedv, fehér bot. Ez jellemzi Pataki István sportmasszőrt. Birkózó volt, a sport miatt veszítette el a látását, de ahogy mondja, annak köszönheti azt is, hogy talpra állt. Kalandos életéről a Braille-írás világnapja alkalmából mesélt a csalad.hu-nak.

„Szenvedéllyel dolgozom” – Üvegcsontúként a munka világában

„Szenvedéllyel dolgozom” – Üvegcsontúként a munka világában

2020. dec. 3. 6:00, Interjúkcall_made

Dolgozik, több nyelven beszél, saját koncertje is volt már, és ha teheti, Alicantéba utazik. Ivanova Daniela a csalad.hu szerkesztőségének tagja. Profi újságíró, ha nincs járvány, a világ végére is elmegy az interjú miatt. Üvegcsontú, emiatt kerekesszékes. De a munkavállalásban emiatt még nem érte hátrány. Volt, hogy 100 jelentkező közül őt választották. A fogyatékkal élők világnapja alkalmából vele beszélgettünk.

Szerelemnek álcázott csapda

Szerelemnek álcázott csapda

2020. nov. 25. 15:17, Párkapcsolatcall_made

Emberkereskedelem, szexuális célú kizsákmányolás. Nők, akik mindennek áldozatául esnek, és egy szervezet, ahol nap mint nap azért küzdenek, hogy minél több áldozat új esélyt kaphasson a normális életre. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján a csalad.hu a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai igazgatójával, Boglacsik Tímeával készített interjút.

Ha idő előtt jön világra a kisbaba…

Ha idő előtt jön világra a kisbaba…

2020. nov. 17. 6:00, Babát várunkcall_made

Hiánypótló információs füzettel támogatják a koraszülöttet nevelő családokat, rendszeresen ruhát gyűjtenek az aprócska babáknak, közösségi programokat szerveznek és világnapot ünnepelnek. Legújabb kezdeményezésükben pedig a koraszülésben érintett családokkal kapcsolatba kerülő jövőbeli szakemberek érzékenyítését tűzték célul. Földvári-Nagy Zsuzsannával, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnökével beszélgettünk a világnap alkalmából.