csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #pszichológia
Kérdések várandósság és szülés idején
Kérdések várandósság és szülés idején
2020. máj. 4. 9:10, Babát várunkcall_made
Milyen nehézségekkel kell szembenéznünk a várandósság és a szülés idején? Erről beszél Szabóné Harangozó Andrea gyógypedagógus, logopédus, tanácsadó szakpszichológus, ajánlásokat is megfogalmazva kismamáknak és családjuknak.
Együtt élni a félelmeinkkel
Együtt élni a félelmeinkkel
2020. ápr. 21. 14:00, Életmódcall_made
Napjainkban olyan életet vagyunk kénytelenek élni, amit eddig elképzelni sem tudtunk. Ráadásul a #maradjotthon időszakában az érzelmeink is megváltoztak, az eddig csak messziről látott sötétebb gondolatok egyre közelebb férkőznek hozzánk. Jószai Nóra tanácsadó szakpszichológussal a félelemről beszélgettünk.
Gyors önnyugtató technikák
Gyors önnyugtató technikák
2020. ápr. 20. 14:00, Otthon a családcall_made
Ha nincs türelmünk naponta fél órát meditálni, elárulunk egy titkot: nem is kell. A lényeg, hogy legyen néhány olyan bárhol, bármikor elővehető módszer a tarsolyunkban, amivel pár perc alatt megnyugtathatjuk önmagunkat.
„A rajzból bármi feltárható és minden megérthető”
„A rajzból bármi feltárható és minden megérthető”
2020. ápr. 6. 16:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Rajzvizsgálatról a laikus leginkább a bűnügyi híradásokban hall, amikor krízishelyzetbe került gyermekeknél próbálják a szakemberek kideríteni, pontosan mi történt velük. Pedig ez a módszer számtalan területen hasznos lehet. Sz. Látó Judit mentálhigiénés szakember, diplomás rajzvizsgálati szaktanácsadó avatja be a csalad.hu olvasóit az eljárás rejtelmeibe.
Újtípusú stresszt hozott a koronavírus
Újtípusú stresszt hozott a koronavírus
2020. ápr. 6. 14:00, Otthon a családcall_made
Nem megszokott, nem hétköznapi stresszállapotot és pánikszerű reakciókat is okozhat a koronavírus miatt kialakult járvány – hívja fel a figyelmet a szakember. Bajor Anita pszichológus a csalad.hu-nak adott interjúban elmondta: azt, hogy ki miként dolgozza fel ezt a szokatlan, idegen helyzetet, az egyén pszichés immunrendszere határozza meg.