csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #pszichológia
Autogén tréning: mindenre jó?
Autogén tréning: mindenre jó?
2020. jún. 6. 14:00, Életmódcall_made
Megtanulhatjuk egyszerre kezelni a lelkünket és a testünket, képesek lehetünk lenyugtatni önmagunkat. Jól jön ez a tudás, ha túl sok stressz ér a munkahelyünkön vagy félünk a fogorvosnál, de akkor is, ha könnyebb és biztonságosabb szülésre vágyunk.
Ha nem úgy sikerült – Segítség a szülőszobán történtek feldolgozásához
Ha nem úgy sikerült – Segítség a szülőszobán történtek feldolgozásához
2020. jún. 4. 14:00, Babát várunkcall_made
Azt mondják, életet adni a világ legtermészetesebb dolga, sokan mégis kudarcként élik meg gyermekük világra jövetelét. A fel nem dolgozott negatív élmények pedig ott munkálkodnak az édesanyákban, édesapákban akár még évekkel a szülést követően is, akadályozva a harmonikus szülő-gyermek kapcsolat kialakulását és csökkentve a vágyat a kistesóra.
(Karan)Tinikkel az élet...
(Karan)Tinikkel az élet...
2020. máj. 24. 14:00, Kamasz a családbancall_made
A viharos kamaszévek önmagában is kihívások elé állítják az egész családot, ezt csak tetézte a karantén alatti időszak, ami különösen nagy próbatétel volt mindenki számára. Labancz Dániel klinikai szakpszichológussal beszélgettünk a tinédzserek veszteségeiről, fájdalmairól, valamint arról, hogy szülőként miben tudjuk támogatni őket.
„A kíváncsi ember sosem unatkozik!”
„A kíváncsi ember sosem unatkozik!”
2020. máj. 20. 9:00, Életmódcall_made
Bore out, azaz krónikus unalom szindróma. A koronavírus-járvány miatti kényszerű otthonlét idején is sokan tapasztalhatták magukon ennek jeleit. Pál Zsolt életvezetési tanácsadóval beszélgettünk megelőzésről, kezelésről és célokról.
Feszültségkezelés játékosan
Feszültségkezelés játékosan
2020. máj. 6. 9:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Azon túl, hogy a kialakult járványhelyzet fokozottabban próbára teszi a családokat, a gyermeki hisztik ezen kívül is, az élet minden területén jelentkezhetnek. Labancz Dániel klinikai szakpszichológust kérdeztük arról, hogy milyen játékos formái vannak a feszültségkezelésnek- és levezetésnek.