csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #pszichológia
Olyan leszek, mint a szüleim?
Olyan leszek, mint a szüleim?
2020. jún. 30. 5:00, Életmódcall_made
Gyermekként, amikor még a személyiségünk kialakulóban van, a szüleink viselkedését tekintjük kiindulási pontnak. Identitásunk kutatása közben az alapján ítéljük meg, hogy mi a jó és a rossz, amit a környezetünkben látunk. Mit tehet a szülő, hogy gyermeke azokat a pozitív mintákat másolja, amelyeket majd felnőtt életében is hasznosíthat? Nagy Éva pszichológussal beszélgettünk.
5 tipp a stresszmentes babavárásért
5 tipp a stresszmentes babavárásért
2020. jún. 27. 8:00, Babát várunkcall_made
Nem véletlenül halljuk olyan gyakran, hogy ha nyugodt a mama, nyugodt a baba is. Ez magzati korban még inkább érvényes, hiszen a pici fejlődésének nem tesz jót, ha az édesanya teste folyamatosan stresszhormonokat termel.
Először a nőgyógyásznál
Először a nőgyógyásznál
2020. jún. 25. 14:00, Kamasz a családbancall_made
Egy tinédzser életében a szexualitás és a nemiség megélése kényes téma, egyszerűen ciki róla beszélni a szülőkkel. Pedig a nyílt kommunikáció itt különösen fontos: nem szabad hagyni, hogy kamaszunk homokba dugja a fejét, amikor egészségének megőrzéséről van szó. Fridvalszki Nóra klinikai szakpszichológussal beszélgettünk az első nőgyógyászati vizsgálattal kapcsolatos szorongásokról.
„Én” helyett gondolkodjunk „mi”-ben!
„Én” helyett gondolkodjunk „mi”-ben!
2020. jún. 23. 5:00, Párkapcsolatcall_made
Tegye fel a kezét, aki sosem mondja a párjának azt, hogy „Már megint nem figyelsz rám”! Aki feltette, az nagy valószínűséggel a nagykönyv szerinti álompasival él, vagy alkalmazza az empatikus kommunikációt, amivel elérhető akár a nagykönyves verzió is.
A halogatás lélektana: mi az oka, és mit tehetünk ellene?
A halogatás lélektana: mi az oka, és mit tehetünk ellene?
2020. jún. 14. 14:00, Életmódcall_made
Sokaknak ismerős lehet a helyzet, amikor az előttünk tornyosuló elintéznivalók egyikét sem érezzük kellően motiválónak ahhoz, hogy nekilássunk. Ehelyett inkább azzal nyugtatjuk magunkat, hogy holnapig minden teendő várhat. Másnap pedig kezdődik elölről az egész. Hogyan és miért halogatunk, és mit tehetünk az elodázás ellen? Erről beszélgettünk Dr. Takács Ildikó halogatáskutatóval.