csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #kutatás
Egy kislányon segített az őssejtterápia
Egy kislányon segített az őssejtterápia
2019. okt. 16. 13:11, Életmódcall_made
Egy agykárosodott kislányt kezeltek öccse köldökzsinórvér-mintájával az Egyesült Államokban.
Valóban léteztek a boldog békeidők?
Valóban léteztek a boldog békeidők?
2019. okt. 15. 6:36, Életmódcall_made
Két évszázad könyvei és újságcikkei nyelvezetének elemzésével egy nemzetközi kutatócsoport az előző századfordulót, a 1920-as és a 2000-es éveket találta az elmúlt 200 év legboldogabb korszakának.
A család nagyobb boldogságot ad
A család nagyobb boldogságot ad
2019. okt. 11. 8:18, Életmódcall_made
A 18-25 éves fiatalok körében 68 százalék, míg a 65-75 évesek körében 69,6 százalék azok aránya, akik boldognak vagy nagyon boldognak érzik magukat. A magukat boldognak vallók között másfélszer nagyobb azoknak az aránya, akik saját bevallásuk szerint szeretetteljes családban nőttek fel – derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért közelmúltban végzett kutatásainak eredményeiből.
Ezért is jó kutyásnak lenni
Ezért is jó kutyásnak lenni
2019. okt. 9. 11:14, Életmódcall_made
A kutyatartás csaknem negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát - derült ki egy új metaanalízisből, amelyet az Amerikai Szív Társaság folyóiratában publikáltak a kutatók.
Túl szorossá tettük a kapcsolatot a kutyáinkkal?
Túl szorossá tettük a kapcsolatot a kutyáinkkal?
2019. okt. 3. 14:16, Életmódcall_made
Ma már a hobbi kutyatartók körében is ismert és egyre nagyobb figyelmet kap a kutyáknál fellépő szeparációs viselkedés jelensége, amely egyes egyedeknél súlyossá is válhat. Egyes kutyafajták számára pedig még fontosabb, hogy látótávolságán belül maradjon a gazdájuk, mivel a vele való szoros közös munkára szelektálták őket.