csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: babaváró támogatás
Egy éve indult a Családvédelmi Akcióterv

Egy éve indult a Családvédelmi Akcióterv

2020. júl. 1. 8:00, Támogatások, kedvezményekcall_made

Egy évvel ezelőtt, 2019. július 1-jén lépett életbe a Családvédelmi Akcióterv négy pontja: elindult a Babaváró támogatás és a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, valamint bővült a CSOK-kölcsön és a Jelzáloghitelekhez nyújtott támogatások köre. A Négy- vagy többgyermekes anyák SZJA-mentességét, illetve a Nagyszülői GYED-et idén év elején vezették be. A Családvédelmi Akcióterv hetedik pontja pedig a bölcsődefejlesztésről szól, amely folyamatos az országban.

Kétszázezer család, 900 milliárd forint – egyéves a Családvédelmi Akcióterv

Kétszázezer család, 900 milliárd forint – egyéves a Családvédelmi Akcióterv

2020. jún. 30. 13:07, Támogatások, kedvezményekcall_made

A tavaly ilyenkor elindult Családvédelmi Akcióterv új fejezetet nyitott a magyar családtámogatások történelmében. A program intézkedéseivel az eltelt egy év alatt 200 ezer családot, csaknem 1 millió embert sikerült támogatni, több mint 900 milliárd forint értékben – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük

Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük

2020. máj. 15. 7:12, Támogatások, kedvezményekcall_made

Az elmúlt tíz évben jelentős szemléletváltáson ment át az ország: átálltunk egy olyan gondolkodásmódra, hogy a gyermek nem teher vagy költségeket okozó tényező, hanem úgy tudunk tekinteni rájuk, mint a jövőnk zálogára – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a család nemzetközi napja alkalmából.