csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Címke: #testvér
Szeretem a testvéremet – kampányt indít a NOE
Szeretem a testvéremet – kampányt indít a NOE
2020. máj. 28. 9:46, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) országos online rövidkampányt indít május 31., a Testvérek Napja alkalmából. A NOE célja, hogy ezzel az akcióval is felhívja a figyelmet a nagycsaládos életforma, a gyermekvállalás értékeire, a testvérek közti kapcsolat fontosságára, hiszen nagycsaláddá is a testvérek teszik a családot.
Amikor a nagytesó féltékeny a kicsire…
Amikor a nagytesó féltékeny a kicsire…
2020. ápr. 13. 8:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Az önkéntes karantén kapcsán még hatványozottabban fordulhat elő, hogy a gyerekek nehezen viselik a szülők osztott figyelmét. Egy egészséges féltékenység természetesen belefér a testvéri viszonyba, de az elsődleges cél a szeretetteljes testvéri kapcsolat kialakítása. Mit tehetünk ennek érdekében? Fridvalszki Nóra klinikai gyermekpszichológussal beszélgetett a csalad.hu.
Gyurta Dániel és Gergő a Családvarázsban
Gyurta Dániel és Gergő a Családvarázsban
2019. szept. 19. 14:00, Családvarázscall_made
A Gyurta testvérek ritkán adnak interjút, közösen pedig szinte soha. Dani és Gergő most a Családvarázzsal kivételt tettek. A fiúk mesélnek a közös kamaszkorról, arról, ki találta ki, hogy ússzanak, és az is kiderül, megkönnyezi-e öccse versenyeit az olimpiai bajnok Dani?
Testvéri csatatér
Testvéri csatatér
2019. aug. 21. 10:44, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Mikor és hogyan avatkozzunk be, ha gyermekeink egymásnak feszülnek? Milyen módszerekkel csökkenthetjük a testvérféltékenységet? A csalad.hu szakértője, Bodnár Csilla klinikai szakpszichológus hasznos tanácsokat ad, hogyan neveljük békés együttélésre a lurkókat.
„Én nem kértem kistestvért!”
„Én nem kértem kistestvért!”
2019. júl. 22. 5:08, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A szülés utáni időszakban nagy szüksége van egy édesanyának a segítségre, főleg, ha otthon már várja egy vagy több kisgyermek. Ha a kismamát támogatjuk, azzal nem csak az anyuka lesz nyugodtabb, de a nagytesó sem érzi azt, hogy foggal-körömmel kell küzdenie a szülő figyelméért.