csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #időskor
Szeptember 10-ig lehet pályázni az Idősbarát önkormányzat díjra
Szeptember 10-ig lehet pályázni az Idősbarát önkormányzat díjra
2020. máj. 15. 11:23, További hírekcall_made
Szeptember 10-én éjfélig lehet pályázni az Idősbarát önkormányzat díjra, amelynek pénzjutalmát idén egymillióról másfél millió forintra emelték – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken, a család nemzetközi napján.
Megjelent az Idősbarát Önkormányzat Díj Pályázat
Megjelent az Idősbarát Önkormányzat Díj Pályázat
Az önkormányzatok idősügyi feladatainak ellátását ismeri el az idén 17. alkalommal kiadott Idősbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívás.
Szigorú intézkedésekkel védik az időseket
2020. márc. 20. 7:25, További hírekcall_made
Mivel a szociális ellátást nyújtó intézményekben, például az időseket, fogyatékossággal élő embereket ápoló otthonokban az új típusú koronavírus gyorsan elterjedhet és súlyos következményeket okozhat, ezért szigorú intézkedések születtek az elmúlt napokban az idős és egyéb krónikus betegségben szenvedő ellátottak érdekében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Elindult a Demencia-akcióterv
Elindult a Demencia-akcióterv
2020. márc. 10. 9:09, További hírekcall_made
Demencia-akcióterv indult szakemberek részvételével az egyre elterjedtebb időskori betegség kezelésére – ismertette Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.
2020-ban is lesz nyugdíjemelés
2020-ban is lesz nyugdíjemelés
2019. dec. 12. 11:12, További hírekcall_made
Jövőre is garantált az inflációkövető nyugdíjemelés. Mivel a jövő évi költségvetés 2,8%-os inflációval számol, így ennyivel emelkednek 2020. január 1-jétől a nyugdíjak – erősíti meg a most megjelent kormányrendelet is.