A Szenior Akadémia tizedik szemeszterének tavaszi félévét február 5-én 18 órától dr. Bitter István, a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika professor emeritusának „Az elmebántalmak gyógyíthatók (!?)” című előadása nyitja meg. Az ezt követő, hetente tartandó online előadásokon az agyi érkatasztrófák hazai ellátásról, a csontritkulásról, a gyermekkori pszichiátriai ellátásról, a leggyakoribb időskori sérülésekről, az idősügyről mint önálló diszciplínáról, a fogpótlásról és a pajzsmirigyben található göbökről is új információkat hallhatnak a résztvevők.  

Az érdeklődők megismerhetik a méhnyakrák megelőzésének lehetőségeit, a mesterséges intelligencia bőrgyógyászatban betöltött szerepét, megtudhatják milyen kórképeket nevezünk ritka betegségeknek, és az olimpia évében sportkardiológiai aktualitásokról is tájékozódhatnak.

A kurzus szakmai vezetője, dr. Nagy Zoltán professzor emeritus az előadások tematikájának összeállításkor minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nyugdíjas korosztályt érintő leggyakoribb betegségek felismeréséről, kezelési lehetőségeiről, azok megelőzéséről, valamint az orvostudomány legújabb eredményeiről informálják a Szenior Akadémia résztvevőit. A prezentációkat az egyetem vezető professzorai, kutatói tartják, akitől az előadások utáni fórumon kérdezhetnek is az érdeklődők.

A Szenior Akadémiára a részvétel ingyenes, ugyanakkor a programsorozatra egyszeri, online regisztráció szükséges a Semmelweis Egyetem oldalán.