csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #családpolitika
Tervet dolgoztak ki a népesedési helyzet javítására
2020. aug. 6. 9:00, További hírekcall_made
Megállítható-e a magyarság lélekszámának fogyása? Erre a kérdésre keresi a választ a Jövőnk a gyermek című tanulmánykötet, amely az Összefogás a Gyermek- és Családbarát Magyarországért Szakértői Műhely munkájából született meg. A könyv átfogó elemzést ad hazánk demográfiai kilátásairól, és számos újító ötletet tartalmaz a negatív népesedési kilátások javítására – számolt be a Magyar Nemzet.
Kezdeményezik a testvérek közötti ajándékozás és öröklés illetékmentességét
2020. máj. 26. 7:32, További hírekcall_made
A jövőben a testvérek is illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között, illetve örökölhetnének egymástól – egy erről szóló törvényjavaslatot terjeszt Kósa Lajos és Novák Katalin, a Fidesz-alelnökei az Országgyűlés elé.
Novák Katalin: Többen kapnak 13. havi nyugdíjat, lesznek nyári táborok
Novák Katalin: Többen kapnak 13. havi nyugdíjat, lesznek nyári táborok
2020. máj. 16. 10:18, További hírekcall_made
Visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, a veszélyhelyzet idején senki sem veszíti el a családtámogatási jogosultságát, és kinyitnak a nyári- és napközis táborok – egyebek mellett erről számolt be az Operatív Törzs tájékoztatóján a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin megjegyezte: minden generációnak segít a kormány.
Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük
Novák Katalin: A gyermeket mára jövőnk zálogának tekintjük
2020. máj. 15. 7:12, További hírekcall_made
Az elmúlt tíz évben jelentős szemléletváltáson ment át az ország: átálltunk egy olyan gondolkodásmódra, hogy a gyermek nem teher vagy költségeket okozó tényező, hanem úgy tudunk tekinteni rájuk, mint a jövőnk zálogára – mondta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a család nemzetközi napja alkalmából.
Novák Katalin: Gyorsabb és egyszerűbb lesz az örökbefogadás
Novák Katalin: Gyorsabb és egyszerűbb lesz az örökbefogadás
2020. máj. 12. 17:13, További hírekcall_made
Gyorsabb lesz és egyszerűsödik az örökbefogadás folyamata, a jövőben akár 9 hónap is elegendő lehet ahhoz, hogy azok, akik gyermeket szeretnének, mielőbb szülővé válhassanak. – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin hozzátette: a kormány ma nyújtja be a parlamentnek az erről szóló törvénymódosítást.