csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #védőoltás
Mi ellen véd a kötelező BCG oltás?
Mi ellen véd a kötelező BCG oltás?
2020. júl. 16. 5:00, Babát várunkcall_made
Magyarországon a BCG oltást az újszülöttel együtt visszük haza, nem is kérdés, hogy beadják-e a kisbabánknak. Most, hogy a kutatók érdeklődését felkeltette a feltevés, mely szerint a koronavírusos megbetegedések enyhébb lefolyásúak voltak azokban az országokban, ahol a BCG kötelező, érdemes utánajárnunk, milyen oltásról és milyen betegség elleni védelemről is van szó.
Nincs védelem oltás nélkül
Nincs védelem oltás nélkül
2020. ápr. 30. 17:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A tudósok szerte a világon nagy erővel dolgoznak azon, hogy kifejlesszék a koronavírus elleni oltóanyagot, hiszen abban minden szakértő egyetért, hogy a járvány megfékezésének egyetlen módja a megfelelő mértékű átoltottság. Mindez különös aktualitást ad a mostani Immunizációs Világhétnek is.
Nem ajánlott elhalasztani a gyerekek kötelező védőoltását
2020. ápr. 3. 11:53, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Nemhogy nem ellenjavallt, hanem kifejezetten kívánatos az, hogy a kötelező védőoltási rendszerben szereplő védőoltásokat a gyermekek időben megkapják – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.
Még nem késő védekezni az influenza ellen
Még nem késő védekezni az influenza ellen
2020. jan. 7. 12:34, Életmódcall_made
Még nem késő beadatni az influenza elleni vakcinát, mivel a járvány várhatóan csak pár hét múlva kezdődik – hívta fel a figyelmet Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden az M1 aktuális csatornán.
Így erősítsük a gyermekünk immunrendszerét
Így erősítsük a gyermekünk immunrendszerét
2019. nov. 12. 10:49, Életmódcall_made
Az immunerősítés lehetőségei különösen az őszi és kora tavaszi időszakban gondolkodtatják el a szülőket: hogyan is lehetne az egyik betegségből a másikba eső gyermeküket jobb egészségi állapotba hozni?