Sok nagycsaládos örül az óvodák és iskolák újraindításának - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Sok nagycsaládos örül az óvodák és iskolák újraindításának

csalad.hu
2021. ápr. 21. 15:27
Iskolást nevelünk

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért legfrissebb kutatása szerint a többség elégedett a koronavírus elleni oltások gyorsaságával, szervezettségével és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással.

Az 1000 fős, reprezentatív felmérés alapján minden második válaszadó szerint javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

A KINCS vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság hogyan vélekedik az újraindítási döntésekről. A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, 70 százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig egyetért az esti kijárási tilalom enyhítésével.

Legtöbben a nagycsaládosok közül támogatták az óvodák és iskolák újraindítást.

Az óvodák, iskolák újraindításával kapcsolatban, a felmérés készítésének időpontjában - 2021. április 14-16. között - megoszlott a válaszadók véleménye, közel felük (46%) szerint szükségszerű a megnyitásuk. A szülők negyede bizonytalan volt a kérdésben, 43 százalék támogató, 32 százalék pedig elutasító. Legtöbben a nagycsaládosok közül támogatták az óvodák és iskolák újraindítást.


(Fotó: MTI/Krizsán Csaba)