csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: munka
Mit tehetünk, ha elveszítettük az állásunkat?

Mit tehetünk, ha elveszítettük az állásunkat?

2020. ápr. 17. 9:00, Otthon a családcall_made

A koronavírus-járvány egyik legborzasztóbb hozadéka, hogy rengetegen veszítették el az állásukat egyik napról a másikra. Sokan ugyanis nem tudnak otthonról dolgozni, esetleg a saját cégük került veszélybe. Összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségek közül választhatnak, akik nehéz helyzetbe kerültek.

Otthoni munka – koronavírusra írt szabályok

Otthoni munka – koronavírusra írt szabályok

2020. márc. 17. 6:00, Otthon a családcall_made

Egyre több munkáltató dönt a kialakult járványhelyzet miatt úgy, hogy munkavállalói otthonról dolgozzanak. Ennek elrendelésére alapvetően akkor van lehetőség, ha a dolgozó a munkakörét viszonylagos önállósággal, otthonából is elláthatja. Egyes szabályok azonban csak a kialakult járványhelyzetre vonatkoznak.

Idén is élhetnek a nők a nagymamanyugdíjjal

Idén is élhetnek a nők a nagymamanyugdíjjal

2020. jan. 5. 8:18, Támogatások, kedvezményekcall_made

Idén is folytatódik a Nők 40, vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akik 40 év jogosultsági idővel rendelkeznek, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt. A program egyúttal családpolitikai jelentőségű is, mert lehetőséget ad a nagymamáknak arra, hogy otthon maradjanak, és segítsék az unokák nevelését. A kedvezményt tizedik éve biztosítja a kormány, évente 30 ezer nő, eddig összesen több mint 270 ezer nagymama élt a lehetőséggel.