– Már egészen fiatalon, általános iskolás koromban megmutatkozott, hogy szeretek közösséget építeni, programokat szervezni – mesélte Osvald Bálint. – Eleinte az osztályban, a baráti társaságomban voltam aktív, de annyira élveztem a nyüzsgést, hogy eldöntöttem, ilyen területen szeretnék dolgozni felnőttként is. Kifejezetten szerencsésnek érzem magam, hogy sikerült valóra váltani az elképzeléseimet, ráadásul külön öröm, hogy a főiskola elvégzése, 2002 óta a helyi közösségekért dolgozhatok a Goldmark Károly Művelődési Központban. Végigjártam a szamárlétrát és 2008 óta már igazgatóhelyettesként tevékenykedhetek. Az élet aztán úgy hozta, hogy 2020. novemberétől kezdve, az akkori igazgató távozása óta én vagyok az első ember a Balaton Színházat és a Keszthelyi Népmesepontot is magában foglaló intézmény vezetésében.

Nyüzsög a család is

Bálint egész családja hasonló szellemben él, felesége egyben a munkatársa is, jelenleg még otthon van a kétéves kislányukkal, de hamarosan visszatér a munkába. Közös pont, hogy mindketten szeretik a közösségi élményeket, átélni és szervezni egyaránt.

– Állandóan jövünk, megyünk, intézkedünk, ilyen család vagyunk a magánéletben és a munkahelyünkön iserősíti meg az intézményvezető. – Néha úgy érezzük, csak aludni járunk haza, mindig úton van a család. A három lányunk egyre több programba be tud kapcsolódni, a két nagyobbik már 4, illetve 6 éves, így egyre önállóbbak és nyitottabbak, az előttünk álló években pedig ez a mozgalmasság csak fokozódik majd.

A családfő környékbeli lakosként szívügyének tekinti a település kulturális életének fejlesztését. Mint mondja, Keszthely igazán aktív kisváros, mindenki ismer mindenkit, jók a közösségek és hálás a közönség is.

– Felemelő érzés itt a kultúra területén dolgozni – teszi hozzá. – A látókörömben lévő összes keszthelyi intézmény, a múzeumok, a szervező irodák, a beszállító cégek figyelnek a családokra és a kisgyermekesekre. Az egész város megérdemelne egy családbarát kitüntetést.

A közönségből merítünk erőt

A világjárvány egyik legnagyobb vesztese a kultúra. A rendezvények, közösségi események látogathatósága olyan csorbát szenvedett, amelyet hosszú idő lesz újra rendbe tenni. Egy művelődési központban ez nehéz időszak, így a családbarát, a közösségi értékek kifejezése, erősítése a munkatársak és a közönség irányába egyaránt kiemelt fontosságúak.

– A kezdetektől támogattam a családbarát védjegy megszerzésére irányuló törekvéseket, melyet az intézmény korábbi igazgatója, Csengei Ágota indított el és menedzselt – jelenti ki Osvald Bálint. – Egy háromgyermekes családapa számára ez nem is lehet kérdés, hiszen éveken keresztül élveztem a családbarát intézkedések előnyét, nem meglepő, hogy amellett voltam, ezt támogatni kell, mert ebből mindenki csak profitálhat. Az utóbbi időben sokszor fájt a szívünk, mert a pandémia miatt számos családbarát program megvalósítása elmaradt, de amint lehet, ezeket pótoljuk. Most első a biztonság és az egészség. Érdekes, hogy bár a védjegy megszerzése sokaknak adott többletfeladatokat, mindenkitől extra odafigyelést igényelt, de ezt mindenki szívesen csinálta, sohasem volt semmilyen negatív visszajelzés ezzel kapcsolatban. Még a dokumentáció és a beszerzések okozta feladatok is örömet szereztek a kollégáknak, mert bennük volt, hogy egy jó ügyet szolgálnak.

– Nagyon várjuk, hogy újra teljes kapacitással üzemelhessünk – tekint előre az intézményvezető. – Nekünk a lételemünk a személyes jelenlét. Egy játszóház vagy egy szabadtéri rendezvény nem valósítható meg online. Korábban napi szinten több ezer ember érezte jól magát az rendezvényeinken, most meg volt, amikor be kellett zárnunk a kapukat. Ez lelkileg és mentálisan is roppant megterhelő időszak volt. Nem ugyanaz megnézni egy színházi előadást a nézőtérről, mint a képernyőn, vagy instrukciók alapján odahaza megvalósítani egy kézműves tevékenységet. Egy családok közötti tökfaragó versenyt sem lehet otthon modellezni. Számunkra a közönség adja a hihetetlen erőt és a mindennapi motivációt is a munkához, így minden egyes lehetőséget igyekszünk megragadni, amikor találkozhatunk, mert a közösségi élményt semmi sem pótolhatja.

Akkor dolgozunk, amikor mások pihennek

A legutóbbi tanúsítási folyamat során a Goldmark Károly Művelődési Központ megkapta a Családbarát Hely minősítést. A Családbarát Magyarország Központ által adományozott tanúsító védjegy kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét. A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről pályázhatnak mikro-, kis-, közép és nagyvállalatok, melyek tartozhatnak a verseny-, köz- és a nonprofit szektorba, illetve lehetnek civil szervezetek és közintézmények egyaránt.

– A családoknak szóló egyre népszerűbb előadásainkban gyermeknevelési és családmenedzselési témák kapnak helyet. Emellett, a kínálatunkban lévő valamennyi rendezvényen szerepelnek külön gyermekblokkok – ad betekintést a központ által szervezett programokba Osvald Bálint. – Berendeztünk egy különleges népmesepontot, ahol az eszközök és a hangulatos tér is remek kikapcsolódást és kreatív élményeket jelent a kisebb korosztálynak. Játszóházaink és táncházaink olyan kínálattal gazdagították a helyi kulturális életet, amely párját ritkítja.

– Ami a házon belüli megvalósulást illeti: a kollégáim időről időre maguktól jelzik, hogy csináljunk valamilyen csapatépítő programot. Ez jól mutatja, mekkora rá az igény. Van egy kis hiányérzetem ezen a területen, mert a járvány miatt több, munkatársakkal szervezett programunkat is el kellett halasztanunk a közelmúltban. Speciális helyzetben vagyunk, mert nem a klasszikus munkarendben dolgozunk, így nem könnyű az időpontegyeztetés. A szervezői gárdára és a műszaki személyzetre is főleg délutánokon, estéken, hétvégéken, a nyári iskolai szünetekben van szükség, pont abban az időszakban, amikor a családjaikkal foglalkozhatnának. Nekünk akkor kell dolgoznunk, amikor a nézőink pihennek vagy kikapcsolódnak. Éppen emiatt rendszeresen tartunk előadásokat, tréningeket a dolgozóknak lelki egyensúly, egészségmegőrzés, időmenedzsment témakörben. Amit még nagyon szeretünk, a pandémia miatt sajnos ideiglenesen megszűnt gerinctorna, a kifejezetten népszerű gerincmasszázs azonban továbbra is igénybe vehető a munkatársak számára.

Igazi közösség kovácsolódott

A remek természeti adottságok nagyszerű terepet biztosítanak a kikapcsolódásra, hiszen északon a Keszthelyi-hegység lankái, délen pedig a balatoni hullámok kínálnak lehetőséget az aktív pihenésre.

– Dolgozóink nagyjából 70 százaléka családos, a családokat is érintő munkahelyi csapatépítő programokra az óvodás gyermekektől kezdve az egyetemistákig bezárólag érkeznek fiatal résztvevők. Változatosságra van szükség, hogy mindenkinek a figyelmét lekössük. Jól mutatja a programok elismertségét, hogy rendszeresen jönnek a gyerekek és kifejezetten keresik a másik társaságát. Nem csak a kicsik, de az idősebbek, a kamaszok is. A munkatársaknak és családjaiknak is biztosítjuk a balatoni strandbérletét, van kenunk, pingpongasztalunk és több különböző sporteszközünk. Közös tanulmányutakat, kirándulásokat szervezünk, a minden ősszel közös szalonna- és gesztenyesütés szintén rendkívül népszerű program. A gyerekek már nagyon jól ismerik egymást, vannak, akik egy osztályba is járnak. A saját gyermekeimnek is megvannak már az ismeretségeik és odáig vannak ezekért a programokért. Közvetlen és nyitott a kapcsolat, amikor a legkisebb lányom másfél éves volt, a közös kirándulás alkalmával kézen fogta az egyik régen látott kolléganőmet és simán elment vele sétálni az erdőbe.

– A szakmai kiteljesedés és a nyilvánvaló anyagi indokok mellett a családbarát intézkedések világítottak rá, mennyire szeretnek itt dolgozni a munkatársaink. Az értékrendjüknek megfelelő közösségépítő munkájuk mellett nagyon erős az igény, hogy jobban megismerjék egymást a kollégák, barátságok alakulhassanak ki, és legyenek olyan szelepek beépítve a munkahelyi létbe, ahol igazi közösséggé kovácsolódhatnak. Úgy tapasztalom, hogy ennek megvalósulásával egyfajta lojalitás is kialakul, ezáltal pedig az időnként előforduló nehézségek is áthidalhatók, mert sokkal konstruktívabbak, segítőkészebbek egymás felé a munkatársak.

(fotó: privát)