csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: depresszió
Hogyan enyhíthetők a Covid lelki tünetei?

Hogyan enyhíthetők a Covid lelki tünetei?

2021. jún. 3. 5:00, Életmódcall_made

Mindannyiunkat megviseltek a hónapok óta tartó pandémiás korlátozások. De van segítség, hogy átvészeljük a Covid miatti lelki sérüléseket, megpróbáltatásokat! Erről szól a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Mentális védőoltás programja. Dobos Zita projektvezetővel beszélgettünk.

Lelki restart – ha már nincs honnan erőt merítenünk

Lelki restart – ha már nincs honnan erőt merítenünk

2021. máj. 6. 5:00, Életmódcall_made

Mire beköszönt a tavasz, sokan küzdünk lelki-szellemi kimerüléssel. Fáradtak, ingerlékenyek vagyunk, nem találjuk magunkat. E tünetek szinte természetes következményei a téli hidegnek, bezártságnak, fényhiánynak. Ám ezt most még tetézik a járvány megpróbáltatásai is, a személyes szorongások, veszteségek. Ilyen terhek mellett már nem feltétlenül elég a talpra állashoz az, ha kisüt végre a nap.

Mitől hiperérzékenyek a mai fiatalok?

Mitől hiperérzékenyek a mai fiatalok?

2021. ápr. 8. 5:00, Kamasz a családbancall_made

Alfa generáció, digitális bennszülöttek, internetes tartalomgyártás. Mind-mind olyan fogalmak, amelyek néhány évtizeddel ezelőtt még nem is léteztek. Geist Gábor mentálhigiénés szakembert, szociológust kérdeztük a mai fiatalság lelkivilágáról, valamint arról, hogy szülőként hogyan támogathatjuk őket ebben az impulzív, felgyorsult világban.

Legyünk úrrá a téli depresszión!

Legyünk úrrá a téli depresszión!

2021. febr. 17. 15:00, Életmódcall_made

Legszívesebben egész nap ki sem kelnénk az ágyból? Folyamatosan kedvetlenek és motiválatlanok vagyunk? Kevésbé vágyunk mások társaságára? A téli lehangoltság nemcsak a hangulatunkra és a közérzetünkre hat kedvezőtlenül, az életminőségünket is negatívan befolyásolja, sőt, a szeretteinkkel való kapcsolattartást is megnehezíti. Íme néhány hasznos és praktikus tanács, amelyek segítségével a családunkban leküzdhetjük a téli mélabút.