csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: baleset
Ha anya lerobban…

Ha anya lerobban…

2020. okt. 7. 14:00, Életmódcall_made

Tavaly októberben egy kellemes őszi koradélutánon békésen üldögéltem a nappalink szőnyegén, amikor az én örökmozgó hároméves fiam úgy gondolta, azzal fejezi ki legjobban a szeretetét, ha igazi ketrecharcosként ugrik az ölembe. Telibe találta a bal térdemet, de legalább volt gipsz zöld színben a kórházban készleten.

Miről vallanak a gyermekbalesetek?

Miről vallanak a gyermekbalesetek?

2020. aug. 18. 14:06, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Folyamatosan nagyüzem volt az idei nyáron a budapesti baleseti intézet gyermektraumatológiáján. A legtöbb kéz-, láb- és koponyasérülést a trambulin és az elektromos roller balesetek okozták. Emiatt naponta három-négy műtétre volt szükség – mondja dr. Varga Marcell gyermektraumatológus.

Felveszik a harcot a járvánnyal – e-mailen és telefonon is segítenek a János kórház gyermeksebészetén

Felveszik a harcot a járvánnyal – e-mailen és telefonon is segítenek a János kórház gyermeksebészetén

2020. ápr. 28. 9:02, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Egy 24 órás ügyelet, majd néhány órás alvás után ízületbe hatoló bokasérülést műt. Ha hazaér, online nyújt távsegítséget a megsérült gyermekek szüleinek. Azt mondja, a szülők megértők és elfogadók a járványhelyzet miatt bevezetett szigorúbb eljárásrenddel kapcsolatban. Ő Mona Tamás, a Szent János Kórház gyereksebészetének osztályvezető főorvosa. Huszonnyolc éve van a pályán a pólós doktor bácsi.

„A szerencse fiának tartom magam!”

„A szerencse fiának tartom magam!”

2019. okt. 16. 14:00, Életmódcall_made

Krisz élete 5 és fél évvel ezelőtt szó szerint derékba tört, kerekesszékes lett, de az életmentő eljárásnak hála még ma is él, sőt, talán még teljesebben, mint azelőtt. Október 16-a az Újraélesztés Világnapja, melynek alkalmából mi az ő példájával szeretnénk felhívni a figyelmet a szakszerű ellátás fontosságára.