csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #pedagógus
Igazolhat 15 napot a szülő?
Igazolhat 15 napot a szülő?
2019. szept. 3. 11:55
Az országos szinten gyakorlattá vált 3 napról 15 napra növelte a szülők által igazolható napok számát a pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskola igazgatója. Nagy Koppány Lászlóné azt mondja, ennek a bizalomnak csak pozitív hatása van.
Iskolapadban a pedagógusok a kisgyermekek fejlesztéséért
Iskolapadban a pedagógusok a kisgyermekek fejlesztéséért
2019. júl. 14. 16:15
Képzés indul a pedagógusok, egészségügyben dolgozók számára azért, hogy a fejlesztést igénylő gyermekekkel foglalkozó szakemberek egységes szemlélettel, tudással rendelkezzenek. A szülőknek is nagy segítséget jelent majd a Gyermekút című kiadvány.
Fénykorát éli a bölcsődei rendszer
Fénykorát éli a bölcsődei rendszer
2019. jún. 28. 13:01
A komplex, mindenre kiterjedő fejlesztést és fejlődést, a csaknem 100 százalékos állami támogatást és a szakemberek képzését tartja az utóbbi évek legfontosabb és legjobb változásainak a bölcsődei rendszerben Hegedűsné Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke és Unger Katalin, az Újbudai Egyesített Bölcsődei Intézmények intézményvezetője. A két szakember a csalad.hu-nak adott interjút.
Kevesebbet fegyelmeznek a magyar tanárok
Kevesebbet fegyelmeznek a magyar tanárok
2019. jún. 24. 19:27
Nemzetközi összehasonlításban kevesebbet fegyelmeznek, sokat gyakoroltatnak és felkészültebbnek érzik magukat az átlagnál a magyar pedagógusok. A kiscsoportos és projektalapú feladatmegoldás ugyanakkor itthon még kevésbé jellemző – derül ki az OECD tanítási módszereket vizsgáló legújabb felméréséből.
Akáció, Vakáció, indul a nyár – a diákoknak
Akáció, Vakáció, indul a nyár – a diákoknak
2019. jún. 14. 11:42
Véget ért az utolsó tanítási nap is pénteken az idei tanévben, felelni már nem kell – mondta az InfoStartnak a Pedagógusok Szakszervezete elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a tanároknak még nem tört ki a vakáció.