csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #falu
Aki felújítja a falusi otthonát, nem akar elköltözni – program a falvak megmentéséért
Aki felújítja a falusi otthonát, nem akar elköltözni – program a falvak megmentéséért
2020. aug. 7. 9:00, Falusi CSOKcall_made
Elsősorban a fiatalok költöznek el a kistelepülésekről. Közülük sokan visszatérnének a szülőfalujukba, ha ott fellendülne a közösségi élet, és saját tulajdonú ingatlanuk lehetne. Erre az igényre ad választ a Falusi CSOK – mondta a csalad.hu-nak adott interjúban a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár megjegyezte: az egy éve indult támogatást eddig több mint 11 ezren igényelték.
Népszerűvé tette a kisebb településeket a Falusi CSOK
Népszerűvé tette a kisebb településeket a Falusi CSOK
2020. aug. 3. 9:56, További hírekcall_made
Ugyan hat év után tavaly már csökkent a lakáspiaci adásvételek száma, a községek részesedése a forgalomból érdemben nőtt, nem kis részben a Falusi CSOK-nak köszönhetően. A statisztikai hivatal összegzése szerint a támogatás bevezetésével az érintett kistelepüléseken tavaly ősszel jelentős drágulás zajlott, de azóta lassan visszarendeződtek az árak – számolt be a Magyar Nemzet.
Egyre többen vásárolnak falusi családi házat
Egyre többen vásárolnak falusi családi házat
2020. febr. 6. 13:31, Falusi CSOKcall_made
Az elmúlt évek kiugró mértékű áremelkedése és a Falusi CSOK megjelenése érezhetően több vevőt visz a családi házak felé – számolt be a Magyar Nemzet.
Falusi CSOK: 2700 szerződést kötöttek eddig
2020. jan. 30. 8:04, Falusi CSOKcall_made
Jóllehet vannak népszerű üdülőhelyek is a Falusi CSOK települései között, korántsem a Balatonnál veszik igénybe a legtöbben a támogatást, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Pezsgést hoz a Falusi CSOK
Pezsgést hoz a Falusi CSOK
2019. szept. 20. 10:20, Falusi CSOKcall_made
Némi nyári megtorpanást és kivárást követően újabb élénkülés várható ezekben a hetekben az ingatlanpiacon. Szakértők szerint a mindössze két és fél hónapja elérhető Falusi CSOK egyre inkább éreztetni fogja a hatását.