csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #születés
"Minden szülés után hálát érzek!"

"Minden szülés után hálát érzek!"

2019. nov. 26. 6:00, Babát várunkcall_made

Dr. Bálint Balázs szülész-nőgyógyász nevét valószínűleg mindenki ismeri a szakmában, a nők többsége pedig ilyen nőgyógyászra vágyik. A természetes szülés élharcosa, szabadidejében többedmagával 150 fős cserkészcsapatot vezet. Bálint doktor kórházi szemléletváltást segítő törekvéseit nemrégiben Kopp-Skrabski díjjal jutalmazták.

A komatálas galambleves ízét sosem felejti el az ember!

A komatálas galambleves ízét sosem felejti el az ember!

2019. okt. 14. 14:04, Babát várunkcall_made

A kisbabás családoknál régen szokás volt, hogy a gyermekágyas időszakban a rokonok és a barátok pár hétig ebéddel kényeztették az édesanyát – ez volt a komatál. A gyönyörű hagyomány remélhetőleg most újraéled. A Komatál Program kapcsán szakmai és személyes élményeiről Závogyán Magdolnával, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetőjével beszélgettünk.

Komatálat hoztam!

Komatálat hoztam!

2019. szept. 23. 14:01, Babát várunkcall_made

Épp komatálat főzök, miközben e cikket írom. De tényleg! Húsleves, hagymás tört krumpli, hurka, uborkasaláta és almás sütemény lesz a menü, az újszülött fiúcska családja két napig jól lakhat az ennivalóval. És milyen különös: a napokban tudtam meg, hogy elindult a Komatál Program…

Mi legyen a 18. szülinapi ajándék?

Mi legyen a 18. szülinapi ajándék?

2019. szept. 3. 14:00, Kamasz a családbancall_made

A felnőtté válás nagy esemény az életünkben, és természetes, hogy szeretnénk ehhez mérten megünnepelni. Nem kell azonban anyagi túlzásokba esni! A lényeg, hogy valami maradandó, emlékezetes ajándékot adjunk, amit hosszútávon a gyermekünk jobban értékel, mint a pénzt vagy a drága ékszert, amit ilyenkor szokás adni.