csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: mozgás
Hosszában ússzák át fiatalok a Balatont

Hosszában ússzák át fiatalok a Balatont

2019. júl. 10. 10:17, Életmódcall_made

A budapesti Kis Pingvinek Úszó- és Vízilabda Egyesület 18 ifjú sportolója jótékony céllal vállalkozott a Balaton szokatlan irányú átúszására. Az eseményt a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvánnyal közösen szervezték, a jótékony akció célja egy tornaterem építése az alapítvány által képviselt gyermekek számára.

Futás nyáron – tanácsok anyukáknak

Futás nyáron – tanácsok anyukáknak

2019. júl. 9. 7:18, Életmódcall_made

Ha nyár, akkor jó idő, hosszú nappalok, kellemes esték. Mégsem mindig egyszerű az anyáknak beilleszteniük a futást a napirendjükbe. A Futásról Nőknek hasznos tanácsokkal segít nekik, hogy nyáron se kelljen lemondaniuk a rendszeres sportról.

Fel a fotelből, még ma!

Fel a fotelből, még ma!

2019. jún. 29. 8:00, Életmódcall_made

Ne gondoljuk, hogy ha veszünk egy futócipőt és egy jól kinéző leggingset, máris sínen vagyunk és sportembernek nevezhetjük magunkat. Számos tényező fogja nehezíteni az utunkat a kezdeti lelkesedés ellenére is. De ne hagyjuk magunkat eltántorítani!

Félre a nehéz szatyrokkal, elő a „banyatankkal”!

Félre a nehéz szatyrokkal, elő a „banyatankkal”!

2019. jún. 24. 13:36, Életmódcall_made

Azt hihetnénk, nincs különbség abban, amikor egy édesanya a kisgyermekét cipeli, vagy amikor tele szatyrokat vesz fel és tesz le. Pedig az elsőt a szaknyelv statikus terhelésnek nevezi, míg a másodikat hirtelen terhelésnek. Ebből adódóan nem csak a nevükben, de a szervezetre gyakorolt káros hatásukban is eltérnek egymástól. Apáthy Fruzsina gyógytornászt kérdeztük.

Mit sportoljunk inzulinrezisztencia esetén?

Mit sportoljunk inzulinrezisztencia esetén?

2019. jún. 4. 7:31, Életmódcall_made

Manapság egyre több embert érint az inzulinrezisztencia, ami orvosi kezelés, jól beállított diéta és megfelelő mennyiségű mozgás mellett kordában tartható, így elkerülhető a 2-es típusú cukorbetegség. Hogy miért fontos a betegség esetén a mozgás, és milyen sportot érdemes választani, arról Dr. Gógl Álmos sportorvos beszél.