csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: alvás
Komoly bajt jelezhet az aluszékonyság

Komoly bajt jelezhet az aluszékonyság

2019. aug. 15. 13:49, Életmódcall_made

Egy új kutatás szerint a napközbeni aluszékonyság lehet az Alzheimer-kór egyik elsőként jelentkező tünete. A kutatók szerint ugyanis az az agyterület károsodik a betegség miatt először, ami a nappali ébrenlétért felelős. A felfedezés nagy segítséget jelenthet a kór korai diagnosztizálásában.

Fáradt? 7 út a felfrissüléshez

Fáradt? 7 út a felfrissüléshez

2019. júl. 21. 15:04, Életmódcall_made

Hogy miért vagyunk fáradtak? Ősszel ott az iskola- és a munkakezdés nehézsége, télen ráfogjuk az ünnepi készülődésre. Tavasszal a bizonyított tavaszi fáradtságra hivatkozunk, de mi van, ha még nyáron is fáradtak vagyunk? Tegye fel magának az alábbi kérdéseket, kiderülhet, mi áll a háttérben.

Pár perc alatt „új” anya?

Pár perc alatt „új” anya?

2019. júl. 16. 12:37, Életmódcall_made

Van, amikor azt érezzük, nincs több erőnk a délutánhoz, kedvünk pedig pláne! Márpedig a családi gépezet nem állhat le, mert mi, anyák vagyunk a fő mozgatói a rendszernek. Íme 11 gyors tipp, hogyan frissülhetünk fel a legfáradtabb órákban is.

Nem vezethet ezentúl az, aki alvás közben légzészavarokkal küzd

Nem vezethet ezentúl az, aki alvás közben légzészavarokkal küzd

2019. ápr. 23. 15:35, Életmódcall_made

Változásokkal találkozhattak, akik a közelmúltban a jogosítványuk meghosszabbítását kérték. A háziorvosoknak kötelező kitöltetniük egy tesztet az alvászavarok feltérképezésére, és a betegségre utaló jelek akár a jogosítvány meghosszabbítását is veszélyeztethetik – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.