A közlemény szerint az elismeréssel azokat díjazzák, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért és a kívánt gyermekek megszületéséért.

Bálint Balázs, a Gólyafészek Születésközpont vezetője, valamint a Bethesda Gyermekkórház abortuszmentes szülészetének egyik létrehozója. Munkája során az emberre, mint teljes egységre tekint, a test jelzéseit, problémáit szükség esetén a mögöttes tartalom feltárásával, a lélek üzeneteinek felismerésével végzi. Szabadidejében cserkészcsapatot vezet – méltatták a közleményben.

A házaspárok Kopp-Skrabski-díját elnyerő Bittsánszky János nyugdíjas kertészmérnök és Bittsánszky Sári katolikus családreferens nevéhez kapcsolható az Antióchia lelkiségi mozgalom megalapítása, amelynek célja a 16-25 év közötti korosztály összefogása, hogy a fiatalok "hitben és barátságokban megerősödve stabil közösséget találhassanak" maguknak.

Közönségdíjban részesült Somodi Dorottya, a nélkülöző csecsemőknek és családjuknak segélycsomagokkal segítő "Minden babának jár" kampány megálmodója, valamint Lévai Zsuzsanna és Orbán Péter, akik a Napra Forgó közhasznú kft.-ben munkaerő-reintegrációs programot indítottak hátrányos helyzetű munkavállalók számára.

Különdíjat kapott Keresztes Ilona, a Kossuth rádió szerkesztő, műsorvezetője, valamint Szám Katalin, a Képmás Magazin főszerkesztője.

A Kopp-Skrabski-díjak odaítélésére bárki javaslatot tehetett, a tíz egyéni jelölt és a tizenegy házaspár közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki a fődíjasokat.

(fotó: haromkiralyfi.hu)