Ötödször rendez országos gyerekemelést szeptember 24-én a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, kiállva a gyerekvállalás, a családalapítás fontossága mellett. 

Családi napok keretében csaknem negyven településen lesz gyerekemelés pontosan 11 órakor, hogy megmutassák: családban élni jó, a gyerek pedig örök érték.

A csatlakozó városok között van többek között Budapest, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Szolnok, Kecskemét, Miskolc, Debrecen, Szeged. De a szervezőkkel tartanak családok Csíkszeredában, Kassán, Dunaszerdahelyen és Szabadkán is.

Az elmúlt négy évben több tízezren vettek részt a gyerekemelésen, ami háromszor hagyományos keretek között, egyszer pedig a vírusjárvány miatt rendhagyó módon, az online térben valósult meg. A gyerekemelések során az elmúlt négy évben részt vett többek között Csobot Adél előadóművész, Istenes Bence és Mádai Vivien műsorvezetők, Kiss Gergő olimpiai bajnok vízilabdázó, Lékai Máté válogatott kézilabdázó, és felesége, Kiss Ramóna, vagy éppen Szirányi Bence válogatott jégkorongozó, akik mind magasba emelték gyerekeiket. Fővédnök: Böjte Csaba.

A gyerekemelő akcióhoz természetesen nemcsak a családi napokon, hanem határok nélkül, bárhol lehet csatlakozni, egy a lényeg: a szülőknek pontosan 11 órakor kell felemelniük a gyerekeiket.