csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: falusi CSOK
Még több kistelepülésen igényelhető a falusi CSOK

Még több kistelepülésen igényelhető a falusi CSOK

2021. jan. 12. 6:00, Falusi CSOKcall_made

Tovább bővítette a kormány a falusi CSOK-kal érintett települések listáját, így idén januártól már 2678 településen elérhető a támogatás, amely mellé az Otthonfelújítási támogatást is igényelhetik a családok. A részletekről Gyopáros Alpárt, a Modern Települések fejlesztéséért felelős kormánybiztost kérdeztük.

Népszerűbbé teheti a Falusi CSOK-ot a koronavírus járvány

Népszerűbbé teheti a Falusi CSOK-ot a koronavírus járvány

2020. nov. 25. 15:58, Falusi CSOKcall_made

Míg a járvány első hulláma idején a nagyvárosi lakásügyletek szinte leálltak, a Falusi CSOK-os igénylések tartották a korábbi szintjüket. Az akár tízmillió forintos támogatás szerepe pedig tovább nőhet, hiszen a járványhelyzet, a karantén és a terjedő home office hatására mind több család keresheti a boldogulását a nagyvárosoktól távolabb eső kis falvakban – írta a Magyar Nemzet.

Lakásfelújítási támogatás: ha önerőből nem megy

Lakásfelújítási támogatás: ha önerőből nem megy

2020. nov. 23. 15:37, (3) Lakásfelújításra 50%-os visszatérítéscall_made

Mivel a Lakásfelújítási támogatás összegét utólag fogja megtéríteni a Magyar Államkincstár, ezért a lehetőséggel élő gyermeket nevelő szülőknek meg kell majd előlegezniük a felújítás összegét, hogy kifizethessék a munkadíjakat és az anyagköltségeket. A portfolio.hu utánajárt, hogy mit tehetnek azok, akiknek ez önerőből nem megy.