Hornung Ágnes közölte: egyetértettek abban, hogy az intézkedés segíteni fogja az ingatlanmobilitást, illetve hogy maximálisan ki fogja szolgálni a demográfiai szempontokat.

- Azt is megállapították, hogy a CSOK Plusz a kis- és középvállalkozásoknak segítséget nyújt az ingatlanpiacon a vállalkozások működtetésében - tette hozzá az egyeztetést követő sajtótájékoztatón.

A politikus elmondta: jelenleg dolgoznak a konstrukció részletein, amelyeket várhatóan november közepén tesznek közzé a Magyar Közlönyben.

Emlékeztetett arra, hogy január elsejétől lép érvénybe a CSOK Plusz, amelynek keretében egy nagyon kedvező, 3 százalékos kamatozású államilag támogatott hitelkeretet lehet igénybe venni, gyermekszámtól függően 15, 30, illetve 50 millió forint erejéig.

- A CSOK Pluszba gyermek előre vállalásával, illetve ingatlantranzakcióval lehet belépni, a hitelkeret összegénél pedig már a meglévő gyermekek számát is figyelembe veszik - fűzte hozzá.

Példaként említette: ha valakinek már van két gyereke, ám vállal egy harmadikat, ő ugyanúgy jogosul lesz az 50 millió forintos hitelkeretre, mint az, akinek még nincs egy gyermeke sem, ám vállal hármat.

Hangsúlyozta: a jelenlegi kamatszintre tekintettel a CSOK Plusz egy rendkívül vonzó konstrukció, ezért bíznak abban, hogy nagyon sok család él majd a lehetőséggel.