Mesevilágban cseperedni – Piciknek

Minden szülő a saját belátása szerint dönt arról, hogy gyermekének mikor engedélyezi az okoseszközök használatát, de egy videómagosztó, vagy streaming szolgáltatás, egy csak filmeket sugárzó tévécsatorna (Youtube Netflix, HBO stb.) előfizetés remek ajándék lehet az egész család számára. Segítségükkel számos tanulságos és szórakoztató mese elérhető. Egyes jegyirodák felületein pedig zenés meséket, színházi- és bábelőadásokat találhatunk, például a karantén alatt rendkívül népszerűvé váltak az online közvetített színdarabok, amelyekre jelenleg is lehet jegyet váltani.

Virtuális játékbirodalom – Iskolásoknak

A számítógépes játékok térhódítása már az első gépek megjelenésekor elkezdődött, népszerűségük pedig azóta sem csökkent. Akkoriban még a Commodore 64, a SEGA, később pedig a PlayStation volt a nagy kedvenc, ma pedig már inkább okoseszközeiken játszanak a gyerekek. Szakértőink szerint bizonyos szabályok betartása mellett a videójátékozás nem ördögtől való dolog, sőt, segítheti a gyermek egyes készségeinek fejlesztését.

Körülölel a zene – Tinédzsereknek

A zenelejátszók (pl. Spotify, iTunes stb.) a mai kamaszok szinte leggyakrabban használt alkalmazásai. Többségük zenével kel és fekszik, így vitathatatlan, hogy kedvenc dalaik hallgatása nagy szerepet tölt be az életükben. Egy előfizetéssel nem lőhetünk mellé, az ajándékot pedig még egyedibbé tehetjük, ha összeállítunk számára egy személyre szabott lejátszási listát. Amennyiben több gyermek is van a családban, bátran kérhetünk segítséget az ajándékozott testvérétől, aki, ha korban közelebb áll hozzá, bizonyára jobban kiismeri magát a mai trendekben.

A tudásszomj enyhítésére – Fiatal felnőtteknek

Sok fiatalnak érettségi után még nincsen határozott elképzelése arról, hogy merre is tovább, viszont egy, az érdeklődési körének megfelelő tanfolyam elvégzése remek iránytű lehet a számára. Ennek megfelelően vásárolhatunk neki egy nyelvtanfolyamot, képzést vagy akár egy repülőjegy vouchert is, ha éppen arra vágyna, hogy felfedezőútra induljon a nagyvilágba.

Az élvezetes hobbikért – Szülőknek

Amennyiben szüleinknek a napi teendők mellett nincsen idejük és/vagy lehetőségük személyesen hódolni kedvenc hobbijuknak, megajándékozhatjuk őket mindezekkel oly módon, hogy azokat otthonról is élvezhessék. Édesanyánk számára ideális lehet egy online főzőtanfolyam, édesapánk számára pedig egy barkácsképzés. Az olvasás szerelmeseinek pedig virtuális magazin-előfizetéssel is kedveskedhetünk.

Távol, mégis együtt – Messzi rokonoknak

Az ország, vagy akár a Föld más pontján élő nagynéninknek, nagybácsinknak és unokatestvéreinknek szívhez szóló ajándék lehet egy közösen elkészített videómontázs. A nagy távolság miatt sokszor kiszorulva érezhetik magukat a család életéből, a közös fotókból és videókból összevágott kisfilm által azonban azt érezhetik, hogy – még ha csak virtuálisan is, de – nekik sem kell kimaradniuk a legszebb élményekből.

Koncert a nappaliból – Nagyszülőknek

Nincsen lelkesebb közönség, mint egy rajongó nagymama és nagypapa, akik csillogó szemmel figyelik kisunokáik minden szárnypróbálgatását. Nagy öröm lehet számukra egy otthon megrendezett online koncert, amire szívvel-lélekkel készülnek a gyerekek. Karácsonyi dalok élő hangszeres előadása, mondókák szavalása vagy egy betlehemi színdarab eljátszása nem csak remek szórakozást nyújt számukra, de biztosan enyhíti majd bennük a távolság okozta hiányérzetet is.

(illusztráció: Shutterstock)