Az intézmény már 15 éve támogatja a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az Otthont. Az idei adventi gyűjtés teljes bevételét egy Új Családi Otthon kialakítására szánják, ami menedéket ad az arra rászoruló családok számára. Cél az ehhez szükséges másfél millió Ft összegyűjtése az alábbi linken: https://adjukossze.hu/adomanygyujtes/segitsunk-a-bantalmazott-edesanyaknak-2460

A rendezvény sajtótájékoztatóján Király Nóra, a Ficsak alapítója a járványhelyzet miatt is különösen fontosnak nevezte, hogy segítséget kaphassanak a családon belüli erőszak áldozatai.

Együtt énekelhetnek kisgyermekes családok

Az idei gyűjtés is kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ online koncertjével, amelynek időpontja 2021. november 28., vasárnap 10:30. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban az otthonából részt venni, megteheti, csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy jelképes belépő árával támogassa a „Segítsünk a bántalmazott édesanyáknak” gyűjtést az adománygyűjtő oldalon.

Az online esemény a Ringató Facebook oldalán lesz elérhető.

Gróh llona, a Ringató alapítója a többi között elmondta, hogy kisgyermekes családoknak szóló zenei, művészeti nevelési programjuk olyan érzelmi megerősítést adhat a szülőknek, amelyre az anyaotthonban élőknek van igazán szükségük.

Egy különleges nap

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az akció fővédnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést, ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést. Ahogy az előző évben, idén is az online térben, a Ficsak Facebook oldalán megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi, november 22. – 26. között.

Idén a szervezők lehetőséget biztosítanak a koszorúk megvásárlására egy karácsonyi hangulatú Mini Vásáron is a Ficsak Családi Központ kertjében. A vásáron Herczegh Anita, és lánya Áder Júlia egyedi, kézzel készített adventi koszorúi, asztaldíszei és kopogtatói eladásából befolyt összeggel a rászoruló édesanyákat kívánják támogatni. Az eseményt 2021. november 26-án, pénteken 9.00-20.00 között rendezik meg.

A vásár résztvevői egy finom házi sütemény, egy pohár forralt bor vagy meleg tea vásárlásával is hozzájárulhatnak az Adventi Gyűjtés sikeréhez.

A családszervezetek adventi akciója 2016-ban indult, a Ficsak a gyűjtést minden évben több szervezettel karöltve rendezi meg. A befolyt összegből évről évre segítséget nyújtanak egy olyan szervezetnek, amelynek munkája kiemelkedően fontos a kisgyermekek életében. 2018-ban a siket és nagyothalló, 2019-ben a szívbeteg gyermekeket, 2020-ban pedig a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatták a gyűjtés által. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter már 6. éve áll az adventi jótékonysági vásár mellett.