– Adománygyűjtést indítunk az idei Önként Jöttem díjazott, a Végeken Egészséglélektani Alapítvány javára, és e kezdeményezéshez a Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert szervezeteket is felkérjük csatlakozásra – mondta dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. – A díjat az addig összegyűlt adományokkal együtt december 5-én, az Önkéntesek nemzetközi napján adjuk át a nyertesnek. 

Mint ismert, szoros versenyben nyerte meg a Családbarát Magyarország Központ idei Önként Jöttem díj közönségszavazását a Végeken Egészséglélektani Alapítvány (CallforHelp), amely a feldolgozott voksok alapján valamivel több, mint 4 ezer szavazatot kapott.  

– Nagy öröm, hogy 2022-ben ilyen széles körben tudtuk megszervezni az Önként Jöttem díj jelölését, szavazását, és ilyen sokan voksoltak a négy jelöltre – mondta dr. Szuromi-Kovács Ágnes. – Úgy gondolom, hogy valamennyi jelölt szervezet kiemelkedően példamutató és elismerésre méltó munkát végez, és nehezen tudtunk volna mi magunk választani közülük. Köszönjük a széles körű társadalmi részvételt a döntéshozatal felelősségteljes folyamatában és köszönjük a családbarát szervezeteknek is, hogy támogatják a kezdeményezést! 

Adományozzon Ön is! 

A Családbarát Magyarország Központ 2016-ban az önkéntes munka elismerése, az önkéntesség ismertségének növelése és az önzetlen magatartás népszerűsítése céljából hívta életre az Önként Jöttem díjat. A díjazott minden alkalommal egy olyan szervezet, amely minimum egy éven át végzett anyagi ellenszolgáltatás nélkül társadalmilag hasznos tevékenységet. A szervezet az Önként Jöttem díj átadásával szeretné a jó példát erősíteni, olyan emberek tevékenységének bemutatásával, akik önzetlenül teszik szebbé, jobbá, élhetőbbé környezetüket, mindennapjainkat. Az Ön adományaira is számít a Végeken Egészséglélektani Alapítvány. 

Az adományokat az alábbi számlaszámra várják: 11701004-25964596  Végeken Egészséglélektani Alapítvány  

Kérjük, a közleményben tüntessék fel: Önként Jöttem díj

Akik a segítő szakmák dolgozóit segítik 

A fővárosi központú Végeken Egészséglélektani Alapítványt 1991-ben prof. dr. Kopp Mária alapította. A civil szervezet fő tevékenysége a pszichés, pszichoszociális problémák kezelése, a lelki egészségvédelem, az egészség-promóció és a lelki egészség fejlesztése. A világjárvány 2020-as kitörésekor rögtön megfogalmazódott a szakemberekben a segítségnyújtás gondolata, így azóta a CallforHelp kezdeményezés keretében előbb a járványidőszakban leterhelt egészségügyi, majd a szociális ágazatban dolgozók, később pedig a teljes lakosság részére biztosítanak mentális támogatást. Online szolgáltatásaik célja a segítségnyújtás, az érzelmi támogatás, valamint a továbbirányítás az ellátórendszer megfelelő pontjaira. A szakemberek a kisgyermekes és a gyermeket tervező családoknak e-mailben nyújtanak információs segítséget. A Családi Vonalon többéves védőnői tapasztalattal rendelkező önkéntesek várják a kérdéseket a különböző témakörökben a családtervezéstől a gyermeknevelésig.  

– Örömteli meglepetés, hogy ennyien tartották fontosnak az ügyünket – mondta Székely András az idei Önként Jöttem díjazott, a Végeken Egészséglélektani Alapítvány kuratóriumi elnöke az elismerés elnyerése után. – Nagy örömmel olvastuk, hogy egy óriási versenyt követően végül a mi alapítványunk lett az első a közönségszavazáson. Az adományokból elsősorban az önkénteseink többéves munkáját szeretnénk megjutalmazni továbbképzéssel, programokkal, hiszen ez a díj elsősorban nekik szól, de ha az összegyűjtött összeg lehetővé teszi, a szolgáltatásaink fejlesztését is szeretnénk ebből finanszírozni.