Az intézményben hat nagy karitatív szervezet, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Baptista Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai folyamatosan jelen vannak a nap 24 órájában. 

A koncert alkalmából a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke emlékeztetett arra, hogy a háború kezdete óta csaknem 650 ezer ember érkezett Ukrajnából Magyarországra Kárpátalja felől és Románián keresztül. Közülük több mint 300 ezer embernek segítettek a hazai karitatív szervezetek, a BOK Csarnokban pedig már körülbelül 25 ezer menekült fordult meg az elmúlt egy hónapban.

Soltész Miklós hangsúlyozta, hogy a budapesti helyszínen olyan profi segítségnyújtás zajlik, amely a nemzetközi szervezetek, így az ENSZ különböző szervezetei, a nagykövetek, a diplomáciai testületek munkatársai részéről is elismerést vált ki.

A  Családbarát Magyarország Központ munkatársai is aktívan részt vesznek a BOK tranzitközpont működtetésében így nekik is szólt a köszönetnyilvánítás. 

Az idén március 15-én Kossuth-díjjal kitüntetett Kodály vonósnégyes tagjai - Falvay Attila (hegedű), Bangó Ferenc (hegedű), Tuska Zoltán (brácsa), valamint Éder György (cselló) - Wolfgang Amadeus Mozart D-dúr vonósnégyesének négy tételét adták elő.