PIKNIK a kertben vagy a parkban

Vacsorázzunk a kertben, a parkban vagy a folyóparton! A piknik – menütől függetlenül – mindenki kedvence, hiszen egy takarón ülve, madárcsicsergést hallgatva a legunalmasabb szendvicset is lakomának érezzük. Pakoljuk be a hűtőből a szállítható élelmiszereket egy nagy kosárba, tegyünk az ennivalók mellé késeket, tányérokat és poharakat. Ne felejtsük el a péksüteményeket, gyümölcsöket és az innivalókat sem! Jó, ha mindenből sokat csomagolunk, mert a szabadban nagyobb az étvágy…

VACSORÁZZUNK TÁBORTŰZ MELLETT!

Ha van lehetőségünk rá, a nyári vakáció idején sütögessünk ételeket tábortűznél! Ha nincs kertünk, az erdőben a legtöbb turistaútvonalon találunk kijelölt tűzrakóhelyet – bár egy kis cipekedéssel jár, de megéri a fáradságot. Szalonnát, virslit, kenyeret és zöldséget is vigyünk magunkkal a hangulatos alkalomra, és ne felejtsük el az éles kést sem, ami a nyársak faragásánál is jól jöhet. Gyerekek és felnőttek egyaránt nagyon fogják élvezni a klasszikus vacsorát, főleg, ha az étkezés után beszélgetésre és éneklésre is marad idő.

RENDEZZÜNK CSALÁDI FALATOZÓS MOZIZÁST!

Egy-egy estét különlegessé tehetünk, ha a közös családi filmnézés nappaliban való vacsorával párosul. Morzsázás ide vagy oda (ettől most tekintsünk el), a lazább vacsora élmény lesz a családnak. Terítsünk abroszt a szőnyegre, és hordjunk rá mindent, amit egyébként az ebédlőasztalra tennénk. Kisebb nappaliban az ölbe vett tálcák is nagyszerű asztalkák lehetnek.

HÍVJUNK BARÁTOKAT!

A nyári lazaságba minden belefér, az is, ha néha a gyerekek későn fekszenek. Hívjunk barátokat vacsorára, rendezzünk batyus estét! A háziasszonynak is könnyebb, és az egész társaságnak kellemesebb, ha az kerül az asztalra, ami mindenkinél éppen van – az összehordott ennivalókból igazán színes kínálat tud kialakulni, ráadásul így a vacsorakészítéssel sem kell a szokásosnál többet bajlódni.

FALATOZZUNK PIZSAMAPARTIN!

Amikor a kis barátok játszani jönnek, senkinek sincs kedve evéssel vesztegetni az időt. Tegyünk finom kis falatkákat vagy katonákat az asztalra, hogy amikor a gyerekeknek éppen ideje van, bekaphassanak egy-egy falatot! A nasi mellett készüljünk apróra vágott gyümölccsel is.

Romantikus nyári vacsora a szülőknek

A gyerekeknek és a szülőknek is érdekes lehet egy-egy külön töltött este. Hívhatunk bébiszittert, hogy a szülők elmehessenek egy romantikus nyári vacsorára, a gyerekek pedig  görbe estét tarthassanak a gyerekvigyázóval.