A Schmidt Mária, Csányi Sándor, Novák Péter, Rudolf Péter és Somody Imre alkotta Kuratórium a 2021-es kampánnyal szeretné elérni, hogy a lakosság felismerje, a koronavírus-járványnak számos pozitív hozadéka is volt, mind az egyének életvitelében, mind a sorsközösséget vállaló családok körében.

A Kuratórium ezért szeretné összegyűjteni és bemutatni a járvány pozitív tanulságait, a családok összetartását, szeretné hangsúlyossá tenni az emberek egymást segítő viselkedését, a példamutató cselekedeteket, a járvány során mutatkozó társadalmi szolidaritást.

A Médiaunió Alapítvány 2021-ben arra vállalkozik, hogy összegyűjti az emberek pozitív családi történeteit és néhányunkból kisfilmet forgat. Azok kerülnek kiválasztásra, amelyek tanulságai a leginkább magunkkal tudjuk vinni a jövőbe. Céljuk az emberekben a pozitív életérzés megerősítése.

Milyen történeteket várnak?

Olyan történeteket várnak, amelyek megmutatják a koronavírus-járvány pozitív tanulságait, a családok összetartását, az emberek egymást segítő viselkedését, a példamutató cselekedeteket, a járvány során mutatkozó társadalmi szolidaritást.

Emellett olyan történeteket várnak, amelyek megmutatják a járványhelyzet alatt tapasztalt hatalmas összefogást, pozitív emberi értékeket, áldozathozatalt (önkéntesség, önzetlen segítségnyújtás, adakozás stb.), emellett bemutatják a megannyi sikeres kezdeményezést és programot, amelyek az elmúlt hónapokban segítették a közösségeket és a családokat.

A történeteket a Felemelotortenetek.hu oldalon keresztül lehet elküldeni július 31-ig.

(illusztráció: Förster Tamás)