A 2003-ban alapított Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) célja a nők foglalkoztatásának elősegítése, összhangban a családi háttér fontosságával, az élethosszig tartó tanulásban való részvétel biztosításával, a kormányzati-, az üzleti-, a tudományos- és a civil szféra közötti párbeszéd elősegítésével, együttműködésben magyar, határon túli, "visegrádi", valamint további európai és más külföldi szervezetekkel és szakértőkkel. 

 – Húsz éve kitartó munkánkkal igyekszünk hozzájárulni, hogy az általunk képviselt témák, köztük a női foglalkoztatás, az esélyegyenlőség, a női karrier és a munka-magánélet egyensúlyának fontossága mind a közgondolkodásba, mind a politikai mainstreambe bekerüljön – mondta Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) elnöke. 

 Hozzátette: az MNKSZ alapítói és tagjai nők és férfiak, akik elkötelezettek a szövetség céljai megvalósításában. Sokan közölük különböző szakterületeken kiválóan képzett, magyar és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakértők, akik tudásukat és felkészültségüket az MNKSZ által kitűzött célok szolgálatába állították. 

– Stratégiánk és programjaink kialakításában és megvalósításában fontos a generációk együttműködése és a férfiak részvétele. A férfiak bevonása, szemléletük és véleményük figyelembevétele elengedhetetlen a döntéseink meghozatala és a tevékenységünk hatékonysága szempontjából – hangsúlyozta az MNKSZ elnöke. 

Idén, március 8-án a Nőnap alkalmából, tizenhatodik alkalommal írtuk ki az európai uniós szinten is elismert „Legjobb Női Munkahely Pályázatunkat”. A pályázat keretében 2007 óta végzünk felméréseket munkaadók és női munkavállalók körében. Speciálisan női munkavállalással és nők munkahelyi közérzetével kapcsolatos adatbázisunk reprezentatív mintaként több mint 24 ezer munkavállaló és többszáz vezető véleményét tükrözi – idézte fel. 

 Ferenczi Andrea elmondása szerint a 2007-ben alapított „Legjobb Női Munkahely Pályázat” célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére és jó példákat mutasson be, amelyeket más munkáltatók is átvehetnek. A példaként szereplő munkahelyeken a munkavállalók érdekeit is figyelembe véve segítik a munka és a magánélet/családi élet összeegyeztetését. 

A „LEGJOBB NŐI MUNKAHELY – 2022” PÁLYÁZAT EREDMÉNYE

Díjazottak a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató szervezetek kategóriában:     

I. MBH Bank 

 II.Semmelweis Egyetem 

 III. Harman Gépkocsirendszer Gyártó Kft (HARMAN Kft) Székesfehérvár 

Különdíj: Kőbányai Egyesített Bölcsődék  

Díjazottak a 250 főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztató szervezetek kategóriában: 

I.Capgemini Magyarország Kft. 

II..Fóti Közös Önkormányzati Hivatal 

III.iData Kft. Budapest 

Különdíj: Sz+C Stúdió Kft. Szekszárd 

 

További információ: https://legjobbnoimunkahely.hu/