A Passio2020 április 4-én, Virágvasárnap előtti szombaton, két előadásban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában, amelynek egész küzdőtere színpaddá alakul – tudtuk meg a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóról, amit a rendezők már a helyszínen tartottak meg.

Jézus életének utolsó napjait, óráit 2020 önkéntes, jelmezes közreműködő adja elő egy 70 perces műsorban. A jegyek egységesen 2020 forintba kerülnek majd a nézők számára.

Az eucharisztikus kongresszus előrendezvénye

Grundtner Marcell, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az önkéntes szereplők február 26-ig, hamvazószerdáig jelentkezhetnek a passio2020.hu oldalon.

– A gazdasági társaságként működő szervezetünk azért állt a kezdeményezés mellé, mert szeretnénk megszólítani a családokat, valamint támogatjuk az önkéntességet is, e kettő pedig tökéletesen megjelenik ezen a rendezvényen. Ráadásul idén Budapest lesz a házigazdája az Eucharisztikus világkongresszusnak, a Passió2020 pedig ennek előrendezvénye.

Korunk Jézus története

Meskó Zsolt rendező felidézte, hogy az európai keresztény közösségi kultúra egyik alapköve a szinte valamennyi településen húsvétkor előadott passiójáték. Eljátszására pedig jellemző, hogy mindig a kor szemszögéből tekint Jézus történetére. Ezúttal a Passio2020-ban egy 27 éves egyetemista nézőpontjából láthatjuk ezt. Az egyetemistát Hillier Marcell játssza, aki öltönyben áll színpadra. A nézők a lelátókon ülnek majd, az egész küzdőtér a játék színhelyévé válik. A keresztút a 70 méteres színpadon lesz, 3 led-falas kivető előtt. A történet végére ezek összeérnek, és kialakul egy monumentális led-fal kereszt.

Élmény a közösségeknek

Perényi Szilvia, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. önkéntesszervező vezetője úgy fogalmazott: az európai kultúra része az önkéntesség, amely Magyarországon is virágkorát éli. A passió ezt a lehetőséget kínálja fel a családoknak, iskolai-, munkahelyi-, vallási közösségeknek.