– A Családbarát Hely tanúsító védjegyre munkahelyként és szolgáltatóhelyként is lehet pályázni. Most már mindkét védjegyfajtára nagyon sok szervezet jelentkezett, 250 ezer munkavállalóval állunk közvetetten kapcsolatban a Családbarát Hely tanúsító védjegyen keresztül – közölte Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

Elmondta, hogy ha valaki szeretné tanúsítani azt akár a munkavállalói, akár a szolgáltatását igénybe vevők felé, hogy családbarát módon működik, akkor lehetősége van megszerezni a védjegy tanúsítványt. 

– Ez egy komoly auditálási folyamaton való megfelelést jelent. Ehhez az első lépés az, hogy regisztrálni kell a céget, alapvető adatokat kell megadni a cégről és a kapcsolattartóról. Miután ez megvan, egy auditor felveszi a kapcsolatot a céggel, majd személyesen kimegy a vállalathoz, és ellenőrzi azt, hogy a családbarát intézkedések léteznek-e, működnek-e – folytatta az ügyvezető.

Megnézi például a gyereksarkot, vagy a szoptatóhelyiséget, és átnézi a programokhoz kapcsolódó dokumentumokat. 

– A több órás folyamat végén ír az auditor egy jelentést, ami alapján elkészül az auditálás eredménye, és ha megfelelt a cég, akkor megkapja a tanúsítványt. Ezután hirdetheti, mutathatja, hogy auditáltan, tanúsítottan családbarát módon működik – emelte ki Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

Az elnyert tanúsítványt két évig használhatja a vállalat. 

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője elmondta, hogy a közelmúltban kezdték újra auditálni az eredetileg megfelelt cégeket. 

– Kicsit emeltünk is a megfelelés küszöbértékén: míg korábban az összpontszám 20 százalékát kellett elérni, most már 30 százalékot kell. Azt gondoltuk ugyanis, hogy mivel eddig sokat tanultak a vállalatok ezen a téren, ezért most már lehet egy kicsit magasabb követelmények is támasztani  – tette hozzá Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője beszélt a műsorban a szervezet székházában működő munkahelyi mintabölcsődéről is.

– Viszonylag kevés munkahelyi bölcsőde van most még Magyarországon, részben ezért is hoztunk létre egy munkahelyi mintabölcsődét, az EMMIKÉ-t, ahol két kiscsoportban nagyon családias, szerető környezetben óvjuk-védjük a gondjainkra bízott kisgyermekeket. Külön öröm számunkra, hogy egy ilyen kis intézménynek adhatunk otthont – emelte ki a szervezet ügyvezetője.

– Számomra nagyon poétikus, hogy az az épület, amiben most a székházunk van, korábban bölcsőde, méghozzá egy komoly szakmai módszertani központot magában foglaló bölcsőde volt. Milyen szép, hogy egy kis része megint bölcsőde lehet – osztotta meg gondolatait Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője saját tapasztalatairól is beszámolt, hogy miként lehet a család és a munkahely közötti egyensúlyt megtalálni. 

– Négy gyermekem van, 15, 13, 11 és 8 évesek, két fiú és két lány. Eredetileg úgy gondoltam: nem megyek vissza 8 órás munkaidőben dolgozni, de hogy vezetőnek nem, az biztos. Nagyon érdekes volt azt saját magamról megtanulni, hogy mégsem ez volt az én utam – osztotta meg tapasztalatait Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

– Pedig nagyon elszánt voltam ebben, úgy gondoltam, hogy nem tudok majd kétfelé fókuszálni, ezért vagy a család, vagy a munkahely. Úgy éreztem, hogy a munkahelyemen mindent elértem, amit szerettem volna, utána jöhetnek a gyerekek, és innentől kezdve csak a családomnak élek. Azt tapasztaltam azonban, hogy ez nem volt elég, mindig becsempésztem az életembe dolgokat a munka világából – részletezte az ügyvezető.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes mesélt arról is, hogy két gyermeke születése között könyvet írt, hat olyan rendkívüli nővel készített interjút, akik amellett, hogy gyermeket neveltek, a házasságukat is ápolták, és még valami társadalmilag hasznos munkát is végeztek. Az ügyvezető asszony nagyon érdekesnek és hasznosnak találta az ő tapasztalataik megismerését.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes meglátása szerint bár igen különböző volt az interjúalanyok életútja, két dolog nagyon hasonló volt az életükben.

–Az egyik közös jellemző az elszántság: volt bennük valami olyan belső elhivatottság, valamit el szerettek volna érni, valami olyan céljuk volt, ami mozgatta őket tűzön-vízen át. A másik közös vonás, hogy minden interjúalany esetében nagyon komoly hátország volt az édesanyák mögött, mindenkinek volt olyan segítsége, akire számíthatott – fejtette ki Dr. Szuromi-Kovács Ágnes a Ridikül című műsorban.