A magyarországi program nyolcezer közönségszavazattal előzte meg a világhírű bécsi adventi vásárt. Az eredményt december 10-én jelentette be Brüsszelben az euró­pai kultúra és turizmus népszerűsítését célzó szervezet, amely együttműködik az európai turisztikai hivatalokkal és az EDEN-hálózattal.

Idén rekordszámú, csaknem 290 ezer szavazat érkezett a világ 116 országából az európai karácsonyi vásárokra, az első helyen végzett magyar rendezvényre is minden korábbinál többen, közel negyvenezren szavaztak – idézi a Turizmus.com cikkét a Magyar Nemzet.

Varázslatos, hagyományokban gazdag vásár

Az európai szervezet honlapján varázslatos, közép-euró­pai hagyományokban gazdag karácsonyi ünnepnek nevezi a programot, amely olyan modern elemeket is tartalmaz, mint például a villanómobil vagy monumentális fényshow, ahol a vendégek jótékonysági ösztönzőkoncerteket is részt vehetnek. Megjegyzik azt is, hogy a kitelepült élelmiszer-forgalmazók környezetbarát csészéket, tányérokat és evőeszközöket használnak, míg a hulladékot újrahasznosítják.

A hazánkban november 22-től ja­nuár 1-jéig tartó patinás ünnepi program ebben az évben a második nemzetközi sikert hozta európai viszonylatban; Budapest korábban a legjobb európai úti cél elismerést is kiérdemelte. A Forbes magazin eredményhirdetést követően megjelent cikkében ismét áradozik hazánk turisztikai erősségeiről, az adventi bazilika varázslatos hangulatáról és a város szívében elhelyezkedő, a vendégek sokaságát elkápráztató vásár szépségéről írnak.

(fotó: Shutterstock)